22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Torpilci bürokrat sahteci çıktı

Fransa Büyükelçiliği'nde düzenlenen kokteylde Cumhurbaşkanı Gül’e çok yakın bir AKP milletvekilinden yurtdışına tayin için torpil ricasında bulunan AB Genel Sekreterliği Siyasi İşler Dairesi Başkanı Cem Kahyaoğlu’nun "sahte sicil raporu düzenlemekten" mahkum olduğu ortaya çıktı.

Fransa Büyükelçisi Bernard Emie’nin tanışma kokteylinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e çok yakın bir AKP milletvekilinden torpil ricasında bulunmasıyla gündeme gelen Cem Kahyaoğlu’nun vukuatlı olduğu ortaya çıktı. Kahyaoğlu, yetkisi olmadığı halde sahte sicil notu düzenlemekten Ankara 8’nci İdare Mahkemesi tarafından mahkum edildi.

Kahyaoğlu’nun karıştığı olay şöyle gelişti: "2002 yılında Dışişleri Bakanlığı Personel Dairesinde sicil müdürü olarak görev yapan Kahyaoğlu’nun dönemin Dışişleri Bakanı Şükrü Sina Gürel’in Danışmanı Vahit Özdemir’e yetkisi olmadığı halde Personel Dairesi Başkanı Hasan Servet Öktem ile birlikte düşük notlu sahte sicil raporu tanzim ettiği, kendisini atamaya yetkili amiri durumunda olan Bakan Gürel’in düzenlemiş olduğu yüksek notlu sicil raporunu ise imha ettiği veya işleme koymadığı mahkeme kararlarıyla kesinleşti.

Konuyu, Bilgi Edinme Yasası çerçevesinde öğrenen Vahit Özdemir Ankara 8’nci İdare Mahkemesine başvurdu. Mahkeme Özdemir’i haklı bularak sahte sicil raporunu iptal etti ve Bakan Gürel tarafından düzenlenen yüksek notlu sicil raporunun işleme konulmasına karar verdi. Ankara 8’nci İdare Mahkemesinin sahte sicil raporunun iptaliyle ilgili işlemi Danıştay tarafından onandı".

Öte yandan Vahit Özdemir’e yetkileri olmadığı halde sahte sicil raporları tanzim eden Hasan Servet Öktem, Hasan Aşan ve Cem Kahyaoğlu ile ilgili davalar Ankara Adliyesinde devam ediyor

anka
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2007 Pazar 10:39:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?