18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Trafik canavarı 28 can aldı

Bursa'nın Gemlik İlçesi'nde refüjü aşarak Burtkarşı yöne giren TIR'a çarpan başka bir TIR, kontrolden çıkarak park halindeki kamyonet ve otomobilleri hurdaya çevirdi. Gemlik'i savaş alanına çeviren kazada 1 kişi öldü, 4 kişi de yaralandı.

Kaza, Gemlik Dört Yol mevkiinde bugün saat 12.30 sıralarında meydana geldi. İstanbul'dan Bursa yönüne gelen 48 yaşındaki Ahmet Afacan yönetimindeki 16 FZ 979 plakalı TIR, henüz belirlenemeyen bir nedenle kontrolden çıkıp refüjü aşarak karşı yöne girdi. Afacan'ın TIR'ına Yalova yönüne giden ve sürücüsünün adı belirlenemeyen 41 FP 541 plakalı TIR çarptı. Sürücünün adı öğrenilemeyen TIR ardından da hızını alamayıp yol kenarında park halinde bulunan 34 DZ 6581, 16 ZD 7569 ve 16 ZJ 408 plakalı otomobiller ile 16 ZFG 202 plakalı kamyonet ve 41 UL 063 plakalı TIR'a çarptı. Gemlik'i savaş alanına çeviren kazada, TIR sürücülerinden Ahmet Afacan olay yerinde yaşamını yitirdi, 25 yaşındaki Atıl Kaya, 26 yaşındaki Oya Erdal, 47 yaşındaki Hasan Akın ile adı öğrenilemeyen bir kişi yaralandı. Yaralılar, çağrılan ambulanslarla Gemlik ve Bursa'daki hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı.

İZMİR OTOMOBİL, SERVİS OTOBÜSÜNÜN ALTINA GİRDİ: 3 ÖLÜ, 1 YARALI 

İZMİR'in Bergama İlçesi'de zeytin ağaçlarının bakımını yapmak üzere eşi ve baldızını da yanına alarak tarlaya giden 59 yaşındaki İslam Akman, iddiaya göre yönetimindeki otomobille anayola kontrolsüz çıkınca servis otobüsünün altına girdi. Kazada sürücü İslam Akman, eşi 57 yaşındaki Hayriye Akman ve baldızı 58 yaşındaki Fatma Akman olay yerinde hayatını kaybederken, otobüsteki bir işçi yaralandı. Kaza, Bergama Soma karayolunun 3'üncü kilometresindeki Göçbeyli yol ayrımında bugün saat 06.30 sıralarında meydana geldi. Maltepe Mahallesi'nde oturan İslam Akman, yanına eşi ve baldızını da alıp tarlalarındaki zeytin ağaçlarının bakımını yapmak üzere yola çıktı. İddiaya göre, İslam Akman yönetimindeki 35 F 93 10 plakalı otomobille anayola kontrolsüz çıktı ve Kınık yönünden gelen bir firmaya ait serada çalışan işçileri taşıyan Hüsnü Kırkeç'in (46) kullandığı 06 AR 6264 plakalı otobüsün altına girdi. Çarpmanın etkisiyle otomobil hurdaya dönerken, otobüs bir süre sürüklendi ve güçlükle durdu. Kazayı görenler jandarma ve sağlık ekiplerine haber verdi.

DÜZCE MOTOSİKLETLE OTOBÜSÜN ALTINDA KALAN 2 KARDEŞ ÖLDÜ

Düzce'nin Kaynaşlı İlçesi'nde kavşaktan dönen otobüsün motosiklete çarpması sonucu aracında altında kalan 2 kardeş yaşamlarını kaybetti. 112 Acil ekibi, Özgür Toprak'ı yaşama döndürmek için yaklaşık 1 saat kalp masajı yaptı. Kaza saat 13.30 sıralarında, D-100 Karayolu Kaynaşlı Yeni Yurt kavşağında meydana geldi. Ankara istikametine gitmekte olan Celal Bütün idaresindeki 21 DL 555 plakalı otobüs kavşaktan dönerken Özgür Toprak idaresindeki motosiklete çarptı. Özgür Toprak ve kardeşi Deniz Toprak motosikletle birlikte otobüsün altına girdi. Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekibi, Deniz Toprak'ın yaşamını kaybettiğini belirlerken, ağır yaralanan Özgür Toprak'a müdahalede bulundu. 112 Acil ekibi, Özgür Toprak'ı yaşama döndürmek için yaklaşık 1 saat kalp masajı yaptı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen Özgür Toprak kurtarılamadı. Otobüsten inen yolcular üzüntü içerisinde 112 Acil ekiplerinin müdahalesini izledi.

Düzce-Gölyaka bağlantı yolunda Gölyaka yönüne giden sürücüsü ve plakası henüz belirlenemeyen otomobil, Küçük Mehmetler mevkisinde yol kenarında yürüyen Hasan Cebeci'ye (47) çarptı.

Çarpmanın etkisiyle savrulan Cebeci, olay yerinde hayatını kaybetti.

ELAZIĞ PİKNİK DÖNÜŞÜ KAZA: 2 ÖLÜ, 4 YARALI 

Elazığ'da, içinde pikniğe giden 6 kişinin bulunduğu hafif ticari araç, dönüşte aşırı hız sonucu kontrolden çıkarak takla attı. Kazada 2 kişi öldü, 4 kişi yaralandı. Kaza, gece meydana geldi. Elazığ'ın merkeze bağlı Haroğlu bölgesine pikniğe giden, içinde 6 arkadaşın bulunduğu Cuma Ali Ayyıldız yönetimindeki 23 HK 681 plakalı otomobil, dönüşte sürücünün aşırı hız yapması ve dikkatsizlik sonucu kontrolden çıktı. Sürücü Ayyıldız, Baskil ilçe karayolunun 20'nci kilometresinde Sütlüce Köyü yakınlarında aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu direksiyon kontrolünü yitirdi ve araç takla atıp devrildi. Kazada yaşları henüz belirlenemeyen otomobil sürücüsü Cuma Ali Ayyıldız olay yerinde yaşamını yitirirken, Hikmet Kılıç, Ramazan Demir, İhsan Kaymak, Özcan Esmeray ve Mehmet Ali Ayyıldız, ağır yaralandı. Yaralılar, Elazığ'daki hastanelere kaldırılırken, Hikmet Kılınç yolda öldü. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

KONYA OTOMOBİL ŞARAMPOLE DEVRİLDİ: 1 ÖLÜ, 5 YARALI 

KONYA'nın Ereğli İlçesi yakınlarında meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.

Kaza, Ereğli İlçesi yakınlarındaki Adana- Aksaray karayolu Yeniköy mevkiinde saat 07.00 sıralarında meydana geldi. Ankara'da Akşam Gazetesi'nde spor muhabiri olan Murat Tarhan (43), yönetimindeki 06 AS 9955 plakalı otomobil ile seyir halinde iken direksiyon kontrolünü yitirdi ve araç yoldan çıktı. Kaza sonrası şarampole yuvarlanan araç içerisindeki sürücünün annesi Neval Tarhan (63) olay yerinde öldü. Kazada yaralanan sürücü Murat Tarhan ile eşi Özlem (36), çocukları Celal (10), Berktuğ Tarhan (11) ile yeğeni Zeynep Hazal Gülay (19), ambulanslarla Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan ve boynu kırılan Özlem Tarhan, burada yapılan ilk müdahalenin ardından Konya Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Tarhan'ın, Hürriyet Ankara bürosundan Özgür Şahiner'in ablası olduğu öğrenildi. Hastanedeki diğer yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu kaydedildi.

Ailenin Ankara'dan tatil için Mersin'e gittikleri öğrenilirken, jandarma ekipleri kaza ile ilgili soruşturma başlattı.

İZMİR 1 AY SONRA EVLENECEK NİŞANLILARI KAZA AYIRDI 

İzmir'in Gaziemir İlçesi'nde, alkollü 29 yaşındaki Tuncay Bahadır yönetimindeki otomobil aşırı hız sonucu kontrolden çıktı. Takla atıp bir otomobile çarptıktan bir süre sonra durabilen otomobilin sürücüsü Bahadır kaldırıldığı hastanede ölürken, yanındaki nişanlısı 25 yaşındaki Özge Yılmaz yaralandı. Bir ay sonrası için evlilik planları yapan Bahadır'ın 2.87 promil alkollü olduğu belirlendi. Kaza, dün saat 21.30 sıralarında, Akçay Caddesi 239 numara önünde meydana geldi. Gaziemir'den Karabağlar yönüne giden bir alışveriş merkezinde gece sorumlusu Tuncay Bahadır yönetimindeki 35 DZB 69 plakalı otomobil, aşırı hız sonucu kontrolden çıktı. Takla atan otomobil önündeki 35 AY 5488 plakalı başka bir otomobile çarptıktan bir süre sonra durabildi. Kazada, sürücü Bahadır ile nişanlısı Özge Yılmaz yaralandı. Takla atan otomobili görenler kazayı, polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen acil yardım ekipleri sürücü Tuncay Bahadır'ı İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, nişanlısı Özge Yılmaz'ı da Atatürk Eğitim ve Araştırma Hasatniesi'ne kaldırdı. Hastanede yapılan müdahalelere rağmen Bahadır, kurtarılamadı. Yapılan kan testinde ölen sürücü Bahadır'ın 2.87 promil alkollü olduğu ortaya çıktı. Tuncay Bahadır ile nişanlısı Özge Yılmaz'ın bir ay sonra dünya evine gireceği öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İZMİR YOLUN KARŞISINA GEÇERKEN ÖLDÜ 

İzmir'in Şirinyer Semti'nde, yolun karşısına geçmek isterken minibüsün çarptığı 71 yaşındaki Halil Men öldü.

Kaza, bugün saat 04.30 sıralarında, Menderes Caddesi 159 numara önünde meydana geldi. Buca Belediyesi yönüne Forbest Caddesi üzerindeki işyerini açmaya giden balıkçı, 24 yaşındaki Ramazan Arat yönetimindeki 35 R 0944 plakalı minibüs ile yolun karşısına geçen evli ve 2 çocuk babası Halil Men'e çarptı. Yaklaşık 50 metre savrulan Men, kaza yerinde öldü. İhbar üzerine sevk edilen sağlık ekipleri Men'in öldüğünü belirledi. Yapılan kontrolde alkolsüz olduğu belirlenen minibüs şoförü Arat, gözaltına alındı. Kaza yerinde yapılan inceleme ardından Men'in cesedi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

ANTALYA OTOMOBİL DEREYE UÇTU: 2 YARALI 

Antalya'da aşırı hız yapan otomobil yol kenarındaki bariyerlere çarpıp dereye uçtu. Kazada sürücü Ahmet Bulut ile Hasan Bulut ağır yaralandı.

Kaza saat 04.00 sıralarında Serik Caddesi üzerinde meydana geldi. Havaalanından şehir merkezi yönüne giden Ahmet Bulut yönetimindeki 07 YC 236 plakalı ticari taksi aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu kontrolden çıktı. Yol kenarına savrulan araç bariyerlere çarparak dereye uçtu. Kazayı görenlerin yardımına koştuğu iki yaralı dere içerisinden güçlükle çıkarıldı. Olay yerine gelen ambulanslarla Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Ahmet Bulut ve Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Hasan Bulut tedaviye alındı. Olay yerinde inceleme yapan polis, hurda haline gelen aracı kurtarıcı yardımıyla dere içerisinden çıkarttırdı. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

KONYA TRAFİĞE KAPALI YOLDA ÇUKURA UÇAN MİNİBÜS ALEV ALDI: 4 ÖLÜ, 12 YARALI

Konya'da yapım çalışması nedeniyle trafiğe kapalı yola giren minibüs, kanal için kazılan yaklaşık 5 metrelik çukura uçtu. Kazada alev topuna dönen minibüste bulunanlardan 4 kişi öldü, 12 kişi de yaralandı. Trafiğe kapalı olan yolda uyarıcı ve yön levhalarının bulunduğu, sürücünün buna rağmen yola girdiği iddia edildi.

Kaza, saat 20.30 sıralarında Konya-Seydişehir Karayolu'nun 70'inci kilometresinde meydana geldi. Kozlu Köyü'nde oturan damat Yakup Kaya'nın yakınları ve davetliler, Gevrek Beldesi'nde oturan gelin Havva Tütüncü'nün evindeki kına gecesine katılmak için minibüslerle yola çıktı. Mehmet Karaca, kullandığı 42 RH 096 plakalı minibüsle, diğer minibüslerin aksine yapım çalışması nedeniyle trafiğe kapalı yoldan gitmeyi tercih etti. Köyden yaklaşık 4 kilometre ilerledikten sonra minibüs, kanal için kazılan yaklaşık 5 metrelik çukura uçtu. Alev topuna dönen minibüste bulunanlardan 4 kişi ilk belirlemelere göre yanarak öldü, 12 kişi de yaralandı. Olay yerine giden ambulanslarla yaralılar Seydişehir ilçesi ve Konya'daki hastanelere götürüldü. Yanarak ölenlerin kimliklerini belirlemek için çalışma başlatıldı.

Yapım çalışması nedeniyle trafiğe kapalı olan yolda uyarıcı ve yön levhalarının bulunduğu, ulaşımında karşılıklı tek şeritten verildiği belirtildi. Kaza ile ilgili soruşturma devam ediyor.

ÖLEN VE YARALANANLARIN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Trafiğe kapalı yolda çukura uçup alev topuna dönen minibüste bulunan ve ilk belirlemelere göre yanarak ölenlerin sürücü Mehmet Karaca (50), Hasan Uğurlu (18), Ferdi Güzel (18) ve Müşerref Kaya (35) olduğu belirtildi. Kazada yaralananların Ali Ekici (32), Zeynep Alara Ekici (1), Dilara Ekici (7), Şerife Ekici (29), Saliha Kaya (35), Sırma Kaya (38), Mahmut Kaya (18), Şevval Kaya (11), Mecit Kaya (7), Şerife Kaya (14), Sena Nur Kaya (12), Ayşenur Kaya (12) olduğu öğrenildi.

EDİRNE'DE KAZA: 7 ÖLÜ, 7 YARALI

Edirne'nin Havsa İlçesi'nde hatalı sollama yaptığı iddia edilen yolcu minibüsü, karşı şeritten gelen kapalı kasa minibüse çarptı. Katliam gibi kazada 7 kişi öldü, 7 kişi yaralandı.

Kaza, saat 21.45 sıralarında D-100 karayolu Havsa mevkiinde meydana geldi. Edirne istikametine giden ve hatalı sollama yaptığı iddia edilen sürücüsü belirlenemeyen 22 DE 886 plakalı yolcu minibüsü, karşı şeritten gelen ve sürücünün kimliği henüz belirlenemeyen 39 NH 750 plakalı kapalı kasa minibüse çarptı. Kaza sonrası ise tam anlamıyla can pazarı yaşandı. Çevredekilerin haber vermesiyle olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye, polis ve jandarma sevk edildi. Ekipler yolcu minibüsü ve panelvan tipi minibüsün içinde bulunan toplam 6 kişinin olay yerinde öldüğünü belirledi. Yaralanan 8 kişi ambulanslarla Edirne Devlet Hastanesi ve Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürülüp tedaviye alındı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan biri yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Yolcu minibüsünün hatalı sollama yaptığını belirten Necati Öztürk, "Yolcu minibüsü ve arkamda 2 araç vardı. Onları ve beni solladı. Karşıdan araba gelmesine rağmen sollamaya çalışıp karşıdan gelene çarptı. Olayın hala şokunu yaşıyorum" dedi.
Jandarma ve savcının yaptığı incelemelerin ardından cesetler Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU
 Kazada ölenlerin kimlikleri belli oldu. Kazada 22 DE 886 plakalı minibüsün sürücüsü Cemal Ağdemir,39 NH 750 plakalı kapalı kasa minibüsün sürücüsü Mehmet Doğan ile hangi araçta oldukları henüz tespit edilemeyen Hasan Konuş, Ercan Derin, İsa Yumuşak, Hasan Öztürk ve Mihriban Dilek hayatını kaybetti. İdris Nevşehir, Gökhan Yılmaz, Özer Akbulut, Alican Çiçek, Nurullah Doğan, Bora Edis ve Fatma Yaman ise yaralandı. Yaralıların hastanelerdeki tedavileri sürüyor. 

ÇANKIRI'DA 5 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Çankırı'da D-100 karayolu üzerindeki Duymaç Kablo Fabrikası yakınında, 34 VYZ 46 plakalı yolcu otobüsü ile 34 SRN 80 plakalı otomobil çarpıştı.
Kazada, otomobilde bulunan 4 kişi ile otobüste bulunan bir kişinin öldüğü ve çok sayıda kişinin de yaralı olduğu belirtildi.
Yaralıların Çerkeş, Kurşunlu ve Çankırı Devlet Hastanelerine kaldırıldığı öğrenildi

...
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2012 Pazar 10:20:31
Güncelleme :2 Eylül 2012 Pazar 11:30:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
psikolog. IP: 95.15.164.xxx Tarih : 2.09.2012 18:36:53

Bu canlar 'hiç yok yere' gider iken, trafik düzenlemesi yapmakla görevli olan teşkilatın malumları, kesinlikle bir benzinlikte, bir restorantta, bir dinlenme tesisinde ve de bir ağaçın gölgesi altında psikolojik sorunlarını gidermeye çalışmıştırlar !..