20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Trafikte ürküten istatistik

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, Türkiye’de araç sayısının 2002 yılına göre yüzde 40.4 sürücü sayısının yüzde 22.8 arttığını ve artış nedeniyle mevcut yolların taşıt yükünü kaldırmadığını belirtti. Apaydın, “Trafik kazaları toplu intihar olmaktan çıkarılmalıdır. Para cezaları artırılarak trafik azraili yok edilemez” dedi.

Apaydın yaptığı açıklamada, yaz tatilinin başlaması ile birlikte trafik kazalarının yoğun şekilde arttığına dikkat çekti. Türkiye’de araç sayısının 2002 yılına göre yüzde 40.4 sürücü sayısının yüzde 22.8 arttığını ve artış nedeniyle mevcut yolların taşıt yükünü kaldırmadığını belirten Apaydın, “Sanayileşme, şehirleşme motorlu araç ve sürücü sayısındaki artışlar trafik kazalarını beraberinde getirmektedir” dedi.

Son 10 yıl içinde 5 milyon 62 bin 494 trafik kazası meydana geldiğini ve bu kazalarda 1 milyon 142 bin 887 kişi yaralandığını, 35 bin 237 kişinin de hayatını kaybettiğini belirten Apaydın, “Maddi hasar ise tahmini olarak 5 milyar 598 milyon 96 bin 542 YTL’dir. Bu kazalarda genellikle sürücü, yaya, araç, yol ve yolcu hatalarından meydana gelmektedir” dedi.

-“CEZALARIN ARTIRILMASI ÇÖZÜM DEĞİL”-

Trafik kazalarının toplu intihar olmaktan çıkarılması gerektiğini belirten Apaydın, şunları kaydetti:

“Trafik cezaları artırılarak trafikteki Azrail yok edilemez. Ceza çözüm değildir. Cezanın caydırıcı özelliği olabilir. Ama daha önce konuşulması, yapılması gereken şeyler var. Çünkü bu trafik cehennemi bizim ekmek kapımızdır. Biz trafik karmaşasının, kazaların, can ve mal kayıplarının tek yanlı önlemlerle, ceza artırarak, şoförleri devamlı baskı altında tutarak çözümleneceği görüşünde değiliz.”

Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2008 Cuma 11:14:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?