17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Tren seferleri 7 Ağustos'ta başlıyor...

Pamukova’da meydana gelen kazadan bu yana Türk ve yabancı bilirkişi heyetlerinin inceleme yapması ve ’delillerin karartıldığı’ iddialarına meydan verilmemesi için hattı yolcu ve yük taşımacılığına kapalı tuttuklarını belirten TCDD Genel Müdürlüğü, 7 ağustostan itibaren hattın yeniden hizmete gireceğini açıkladı.

Savcılık ve bağımsız bilirkişi heyetlerinin ’yolun trafiğe açılmasında sakınca olmadığını’ yazılı olarak bildirmesi üzerine, yoldaki pürüzlerin giderilmesi ve vagonların kaldırılması çalışmaları hızla tamamlanacak.

Biletler satışa sunuldu

Ankara-İstanbul hattında çalışan yolcu trenleri, kaza öncesi tarifelerine göre seferlerine devam edecek.

TCDD Genel Müdürü Yardımcısı Erol İnan, yolcu trenlerinin kazanın meydana geldiği bölgeden 20 kilometre hızla geçeceğini belirtmişti.

Tren biletleri de, bugünden itibaren satışa sunuldu. İstanbul’dan Ankara’ya hareket edecek olan Doğu Ekspresi’nde tüm biletlerin satıldığı, Başkent Ekspresi’nde de çok az yer kaldığı belirtiliyor.

Hızlandırılmış tren seferi yok

Hızlandırılmış tren seferleri ise, bağımsız bilirkişi komisyonlarının raporlarını açıklamasına kadar yapılmayacak. Komisyonun nihai raporunu üç ayın sonunda tamamlaması bekleniyor.

Yük treni seferleri başladı

Kaza nedeniyle yapılamayan yük treni seferlerine ise, dün gece yeniden başlandı.

Kaza bölgesinde dün yapılan incelemelerin ardından alınan ’yük treni seferlerini başlatma kararı’ geceyarısından itibaren uygulamaya koyuldu.

İlk yük treni 00.55’te hareket etti

Karar doğrultusunda Haydarpaşa-Eskişehir arasında sefer yapan 13102 sefer sayılı yük treni, saat 00.55’te Haydarpaşa Garı’ndan haraket etti.

Yük vagonları 13 gündür bekletiliyordu

Kaza bölgesinde dün yapılan incelemelere katılan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürü Yardımcısı Erol İnan, yük vagonlarının 13 gündür bekletildiğini belirterek "iki gün içinde hatta bekleyen yük vagonu kalmayacak" demişti.

kenthaber-ankara
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2004 Perşembe 16:19:52
Güncelleme :6 Ağustos 2004 Cuma 14:19:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?