19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Trenlerde kapkaça karşı polis

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü ve Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Er, trenlerde yaşanan son kapkaç olaylarının ardından TCDD özel güvenlik görevlilerine ek olarak polisin de görev alacağını bildirdi.

Ramazan Bayramı dolayısıyla alınan tedbirleri anlatan Er, alınan bütün trafik tedbirlerine rağmen herhangi bir sebeple karayollarının trafiğe kapandığı veya yol güvenliğinin olumsuz yönde etkilendiği hallerde, durumun Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı’na bağlı kaza danışma biriminin 0312 412 25 92 numaralı telefonu veya 0312 468 91 43 numaralı faksına bildirilebileceğini kaydetti.

Son günlerde kapkaç olaylarındaki artışın toplumsal bir rahatsızlık boyutuna ulaştığını vurgulayan Er, bu konuda birçok önleyici tedbir aldıklarını söyledi.

Ramazan Er, trenlerde meydana gelen kapkaç olaylarıyla ilgili olarak da TCDD ile Asayiş Daire Başkanlığı arasında bir dizi toplantı gerçekleştirildiğini belirterek, "İlgili birimlerden gelen talepler doğrultusunda, yolların ve olayların durumuna göre polis takviyesi yapılacak. Trenlerde TCDD özel güvenlik görevlilerine ek olarak polis de görev alacak" diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Er, bir soru üzerine, Ukrayna’da yaşanan Haluk Kırcı’nın üzerinden çıkan "Remzi Bulut" adına pasaportla ilgili bir polis müfettişinin görevlendirildiğini belirterek, "Remzi Bulut’un Elazığ’daki TEDAŞ’tan geçen ay emekli olduğunu ve Mersin’de ikamet ettiği bilgisine ulaştık. Şahsın bilgisi dışında, nüfus bilgilerinin kullanıldığını belirledik" dedi.

Er, bir başka soru üzerine de, Haluk Kırcı’ya ait olduğu iddia edilen "Mehmet Ali Şahbaz" adına düzenlenmiş pasaportla ilgili olarak, söz konusu kişinin tutuklandığını, ancak bu pasaportla yurtdışına herhangi bir tarihte çıkış yapılmadığını kaydetti.

ANKARA - AA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2004 Cuma 13:13:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?