20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Tribün terörünün perde arkası

Türkiye bir haftadır İnönü’de işlenen cinayeti konuşuyor. Beşiktaş yönetimi olayı "münferit" olarak değerlendirirken, NOKTA’nın ulaştığı bilgiler tribünlerde dönen dolapları, rant çetelerini açık açık ortaya koyuyor. İşte yönetimlerle içli dışlı amigolar, gruplar, çetrefil ilişkiler. Masum taraftarları tribünlerden kaçıranların 32 kısım tekmili birden öyküsü...

İşte bizzat birinci ağızdan, çıkar gruplarıyla ilişkide olup, son dönemde elini ayağını bu işlerden çekenlerden aldığımız bilgiler:

"Beşiktaş tribünlerini ele alırsak, ana hatlarıyla, yöneticilerin Çarşı Grubu’na bedava bilet dağıttığını, hatta kulübü doğrudan bu grubun idare ettiği söyleniyor. Yönetimin bedava bilet dağıttığı doğru. Aslında bedava biletleri alan kişilerin maça girmek için bu biletlere de ihtiyacı yok. Çünkü onlar zaten içeri bedava giriyorlar. Kapıdaki güvenlik görevlilerinin onları içeri almama gibi bir şansları yok. Bedava biletin anlamı, geçim kapısı olması. Yaklaşık 1000 kişi İnönü’deki her maça zaten bedava giriyor. Bu kişilerin ceplerinde, yönetim tarafından kendilerine bedelsiz verilen biletler de var. Bu biletler maçtan önce ortalama 75 milyona satılıyor. Bu da her maçta ortalama 75 milyarlık bir rant anlamına geliyor. Beşiktaş tribünlerinde çıkan arbedeler bu rantın paylaşım kavgası.

Bu paraya göz diken tribün grupları var. Kapalının tam ortasını ele geçirmek demek, yönetimden gelen bedava biletleri toparlamak, bu biletlerin satış gelirinden elde edilen parayı cebe indirmek anlamına geliyor. Bütün gürültü de bu biletlerden çıkıyor."

NOKTA DERGİSİ
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2004 Cumartesi 00:55:22
Güncelleme :28 Kasım 2004 Pazar 01:16:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?