18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

TRT 37 yaşında

 İstanbul - Türkiye’yi 37 yıl önce televizyonla tanıştıran Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT), 37. doğum gününü canlı yayınlanan özel geceyle kutladı.

Sunuculuğunu TRT haber spikeri Fulin Erler ile TRT’nin usta isimlerinden Erkan Yolaç’ın yaptığı gecede, kurumun unutulmaz spikerleri Halit Kıvanç ve Bülent Özveren de zaman zaman yayına katıldı.

Programda, medya dünyasından Hıncal Uluç, Uğur Dündar, Ali Kırca, Ünal Küpeli ve Müjdat Gezen’in de aralarında bulunduğu birçok kişi TRT’ye ilişkin anılarını anlattı.

Gecede, Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği’nin usta sanatçılarının yanı sıra Funda Arar ve Kıraç da sahne aldı.

TRT’nin 31 Ocak 1968’de ilk yayınını gerçekleştirdiği görüntülerden başlayarak eski programlardan oluşan görüntülerin dev ekrandan sunulduğu gecede, bugün hayatta olmayan Barış Manço, Cem Karaca ve Tanju Okan gibi sanatçıların ekrana gelmesi salondakiler tarafından alkışlarla karşılandı.

TRT’nin 37. yıl gecesine, TRT Genel Müdürü Şenol Demiröz’ün yanı sıra İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Hilmi Bengi, Mehmet Ali Birand, Türkan Şoray, Ediz Hun, Selami Şahin’in de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Gecenin sonunda, Şenol Demiröz ile programa katılan sanatçılar birlikte "Samanyolu" şarkısını söyledi.

AA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2005 Salı 00:28:39
Güncelleme :1 Şubat 2005 Salı 00:56:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?