17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

TRT Aziz Nesin´in öykülerini ´beklemeye aldı´

Aziz Nesin’in 50 öyküsü TRT ekranlarında izleyicilerle buluşmayı bekliyor. TRT, tamamlanan 8 filmi yayınlamazken, diğer öykülerin çekimlerini de durdurdu.

Geçtiğimiz yıl, Türk mizahının usta ismi Aziz Nesin’in 50 öyküsünü ekranlara getireceği açıklamasını yapan TRT, tamamlanan filmleri yayınlamıyor.

TRT Eski Genel Müdürü Yücel Yener’in Nesin Vakfı ile yaptığı anlaşmada 50 öykünün çekilmesi ve Ocak 2003 tarihinden itibaren yayınlanması planlanmıştı. Filmlerin yönetmenliğini ise Ömer Kavur, Atıf Yılmaz gibi ünlü isimlerin yapacağı açıklanmıştı.

TRT’nin ödüllü yönetmeni Fide Motan; ’Büyük Adamın Yeğeni’, ’Peki Şekerim’, ’Taşı Sıksam Suyunu Çıkarırım’, ’Deliyle Geçen Gece’, ’Damatlık Şapka’ adlı öykülerin çekimini tamamladı. Yönetmen Ömer Kavur ise ’Beş Kollu Avize’ ile ’Patroniçe’ öyküleriniçekti. Proje ekibindeki yapımcı ve yönetmenler filmlerin yeni yayın dönemi olan 15 Eylül 2004’ten itibaren yayınlanmasını beklediklerini ifade ettiler.

Çekim planı oluşturulan 32 öyküden 8’i Haziran ayında tamamlandı. TRT, 24 bölümü çekilmeyen projenin devam edip etmeyeceğine ilişkin program ekibine de herhangi bir açıklama yapmadı.
BİRGÜN GAZETESİ
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2004 Perşembe 17:18:12
Güncelleme :17 Aralık 2004 Cuma 01:18:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?