20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

TRT Genel Müdürü'nün maaşı ne?

TRT Kanunu’nda değişiklik öngören tasarının görüşmeleri, 5. madde üzerinden devam ederken, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’in kaç kurumdan ve ne kadar maaş aldığı tartışmalara yol açtı.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, bu yöndeki sorularına Devlet Bakanı Mehmet Aydın’dan net yanıt alamayınca, gizli oturum istedi. Yapılan gizli oturumda, CHP’li İnce ve bir grup CHP milletvekilinin gizli oturum önergesi reddedildi.

Meclis Genel Kurulu’nda, TRT Kanunu’nda değişiklik öngören tasarının görüşmeleri devam ediyor.

Tasarının 5. maddesiyle ilgili görüşmeler sırasında milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Devlet Bakanı Mehmet Aydın’ın, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’in kaç kurumdan ve ne kadar maaş aldığı yönündeki sorulara sadece TRT’den aldığı maaşı söyleyerek yanıt verdi.

Bakan Aydın, Şahin’in TRT’den 6 bin 296.13 YTL maaş aldığını, belirterek diğer kurumlardan aldığı maaş konusunda bilgi vermedi. Bunun üzerine CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, “sorularımıza cevap verilmedi. Bu devlet sırrıysa gizli oturumda görüşelim” diyerek gizli oturum yapılması için bir grup CHP milletvekilinin imzasıyla Başkanlık Divanı’na önerge verdi.

Önergenin işleme konulmasıyla birlikte kapalı oturuma geçildi. Kapalı oturum nedeniyle Genel Kurul salonundaki bürokratlar, yeminli stenograflar ile diğer görevliler dışarı çıkarıldı. Genel Kurul’a yakın basın büroları boşaltılırken, kulislerdeki ziyaretçiler de dışarı çıkarıldı. 15 dakika süren gizli oturumda CHP’li İnce ve bir grup CHP milletvekilinin gizli oturum önergesinin reddedilmesinin ardından Meclis Genel Kurulu yeniden açıldı.

anka
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 16:44:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
engin kahveci IP: 88.245.202.xxx Tarih : 30.05.2008 01:21:42

TRT genel müdürünün maaşının hesabını soracaklarına , önce Fatih Terim'in aldığı 135 binYtl yi sorsunlar. Önce burdan işe başlasınlar.Olayı politize etmeden değerlendirme yapsınlar. Ondan sonrada TRT müdürüne sataşsınlar . Yani ona gelinceye kadar çok kişi hakkında sorgulama yapmalılar.Bu uçuk maaşları benim aklım almıyor.Bunlara maaş verilirken hangi hesaplama yapılıyor merak ediyorum.Birde bu paraları nerede nasıl harcıyorlar... Bu para harcamakla bitmez.Ben 800 ytl. emekli maaşı alıyorum.Vah bana ,eyvah bana.Hemde 3 çocuk okutuyorum....saygılar .