24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

TRT'den kurultay savunması

TRT, CHP kurultayı sırasında TRT1’de çizgi film yayımlanmasına yapılan eleştirilere tepki gösterdi. Açıklamada, üç saat yayın yapıldığı belirtilerek “TRT Haber ve TRT Türk’te kongre yayınlanıyordu” denildi.

Türkiye Radyo Televizyon Kurumunca (TRT) yapılan açıklamada, TRT Haber’in, CHP’nin 33. Olağan Kurultayı’nı 5 muhabir, 8 kameramanla izlediği belirtilerek, "TRT Haber, CHP kurultayında yaklaşık 3 saat yayın yapmışken, yalan ve yanlış yorumlar maksadını aşmıştır" denildi.

TRT Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında, TRT'nin CHP kurultayını yayınlamadığına dair haberlerin yer aldığı ifade edildi.

TRT yayınlarının tarafsızlığının anayasal güvence altında olduğu, TRT'nin herkese, her kesime ve her fikre eşit uzaklıkta bulunduğu belirtilen açıklamada, TRT yayınlarını izlemeden 'TRT yanlı haber yapıyor. CHP kurultayını izlemiyor' şeklinde yorum yapanların kamuoyu önünde 'yalan beyan' verdiği bildirildi.

Açıklamada, ''TRT yayınlarını eleştirebilmek için öncelikle TRT yayınlarını izlemek gerekiyor. TRT Haber, CHP kurultayını 5 muhabir, 8 kameramanla izledi. TRT Haber, CHP kurultayında yaklaşık 3 saat yayın yapmışken, yalan ve yanlış yorumlar maksadını aşmıştır'' denildi.

Kurultaydan yapılan yayınların içeriğine ve saatlerine ilişkin ayrıntılı bilgilerin yer aldığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının tamamının canlı yayınlandığı kaydedildi.

TRT Türk kanalından da Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının 70 dakikalık canlı yayınla ekrana geldiği, tüm kanallarda anlık gelişmelerin ''son dakika'' haberleriyle duyurulduğu belirtilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi: ''(CHP kurultayında TRT'de çizgi film yayınlanıyordu) eleştirileri ise tamamen bilgiden yoksun bir açıklamadır. Çünkü aile kanalı kimliğindeki TRT1'de çizgi film yayınlanırken, haber kanalı kimliğindeki TRT Haber'de ve TRT Türk'te kongre canlı olarak yayınlanıyordu.''

 

AA
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2010 Pazartesi 18:20:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?