25
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

TRT'nin 14. kanalı yolda

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, TRT HD'nin TRT'nin 13. kanalı olduğunu belirterek, 14. kanalın TRT Spor olmasını istedi.

Özak, TRT Oran Kampüsünde düzenlenen TRT HD'nin açılış gecesinde yaptığı konuşmada, TRT'nin bir okul olduğunu, Türk televizyonculuğunun geldiği noktada buradan yetişenlerin büyük katkısı bulunduğunu belirtti.

Trabzonspor'da futbolcu olduğu dönemde, 1970'li yıllarda TRT'de katıldığı bir programa ilişkin anısını anlatan Özak, siyah beyaz yayın döneminden bugüne, gelinen noktayı ''inanılmaz'' olarak niteledi.

Ülkede spor bilincini geliştirmenin gerekli olduğunu vurgulayan Bakan Özak, ''Türk televizyonculuğunun geldiği noktayla gurur duymalıyız. TRT'nin 13. kanalı açıldı. Biz diyoruz ki TRT Spor 14. kanal olsun'' diye konuştu.

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin de yaptığı konuşmada, yüksek çözünürlüklü (HD) yayınların Dünya Kupası maçlarıyla birlikte yaklaşık 1 ay önce hayata geçtiğini söyledi.

Fikirsel altyapısı 2 yıl öncesine dayanan HD yayınları için mayıs ayında çalışmalara başlandığını belirten Şahin, bu teknolojinin 1 ay gibi kısa bir sürede gerçekleşmesinin önemine işaret etti.

Bu başarının bir ekip çalışmasına dayandığını ifade eden Şahin, çalışmada emeği geçenlere teşekkür etti.

Şahin, ABD ve Avrupa'da bu teknolojiye daha önce geçildiğini ancak Türkiye'nin de sahip olduğu genç nüfusuyla HD yayınlara çabuk uyum sağlayacağına inandığını ifade etti.

TRT'nin 2 ayda bir kanal açar hale geldiğini belirten Şahin, ''Bundan 10-15 yıl önce çatılarda anten düzeltiliyordu. Artık çatılarda değil 36 bin kilometre yukarıda, uydulardayız. Gururluyuz, heyecanlıyız çünkü artık kanallarımızı sayamıyoruz'' diye konuştu.

Şahin, Türk insanının her zaman daha iyisine layık olduğunu vurgulayarak, HD yayınlara ağırlık vereceklerini sözlerine ekledi.

Doğan Medya Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ ise yeni yaygınlaşmaya başladığı dönemlerde televizyon olan evlerin büyük rağbet gördüğünü ve bu dönemde televizyon için gelen misafirler olduğunu anlattı.

O dönemde bu misafirlerin sunucu Halit Kıvanc'ın deyimiyle ''telesafir'' diye anıldığını hatırlatan Yalçındağ, HD yayınlarla yeni bir ''telesafir'' dönemi başladığını söyledi.

Bu sene en önemli yatırımı HD'ye yaptıklarını belirten Yalçındağ, D Smart'ın HD yayın yapan 11 kanal ile bu hizmeti izleyenlere en çok sunan platform olduğunu bildirdi.

TÜRKSAT Genel Müdür Yardımcısı Nihat Oktay, Teledünya sayısal paketi üzerinden HD yayını abonelerine ulaştırmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, TRT Genel Müdürü Şahin'i çalışmalarından dolayı kutlayarak, yeni kanallar beklediklerini söyledi.

Aksu, ''Bizi çok alıştırdılar, önümüzdeki ay yeni bir televizyon bekliyoruz. Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız 'TRT Spor' diyor, onu bekliyoruz'' dedi.

TRT Ankara Radyosu korosu ve oyuncu Demet Tuncer'in konser verdiği gecede, Ege ve Onur Şan da şarkılarıyla katıldı. TRT HD için sahnede pasta kesildi ve havai fişek gösterisi yapıldı.

Geceye, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler, DSP Genel Başkanı Masum Türker, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Hilmi Bengi ile çok sayıda davetli katıldı.

...
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2010 Cumartesi 10:33:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?