23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Truman Show gerçek oluyor

İngiltere’de yayımlanan Independent on Sunday, Türkiye’de Biri Bizi Gözetliyor, Benimle Evlenir misin ya da İkinci Bahar gibi çeşitli isimlerle yayınlanan programlara ilişkin bir habere yer verdi.

Gazete Almanya’nın asla sonu olmayacak bir realite programının hazırlıklarını başladığını yazmış.

Gazetenin Berlin muhabirinin yorumu, bu tür programların boyutları şekil değiştiriyor şeklinde olmuş.

Programın yapımcıları, yıllar boyunca sürmesini planlandıkları bu program için Cologne kenti dışında bir köy inşa etmeye başlamışlar.

Ancak önceki programlardan farklı olarak bu yarışmaya katılanlar, bir ödül için yarışmayacaklar. Bu köyde uzun yıllar boyunca yaşamaları, evlenmeleri , boşanmaları ve nihayetinde de ölmeleri bekleniyor.

Oscar ödüllü "Truman Show" adlı filmde de yaşadığı hayatın bir film setinden ibaret olduğunu öğrenen bir adamın hikayesi anlatılıyordu.

Programın yapımcılarından Katya Hofem- Best "Yeni bir dünya yaratıyoruz " diyor.

Hatta bu dünyaya aynı Truman Show da olduğu gibi, köyün nüfusunu artırmak için gazetenin tabiriyle "gerçek insanların" da dahil edilmesi düşünülüyor.

Bazı uzmanlar ise bu tür programların artık itibarını kaybetmeye başladığı görüşünde.

Avrupa Medya Enstitüsü’nden Profesör Jo Groebel örneğin, böyle bir programın en fazla beş yıl süreceği tahmininde bulunuyor.

Ancak diyor Independent on Sunday,"İşsizliğin 4,4 milyonu bulduğu ve sıkı iş piyasası reformlarını yavaş yavaş etkilemeye başladığı ülkede, küçük, korunaklı bir toplumun içinde, üstelik de iş sahibi olarak yaşamak birçoklarına cazip gelebilir."

Gazetenin yazdığına göre daha önce bu tür programlara katılmış olan 23 yaşındaki Jerry Bejaoui’nin ilk aday olabileceğini yazmış.

Bejaoui, fabrikadaki işine uyum sağlayamamaktan şikayetçi ve bunun yerine yeni bir peri masalını tatmak istiyor.
BBC TÜRKÇE
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2005 Pazar 23:22:46
Güncelleme :16 Ocak 2005 Pazar 23:33:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?