18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

TSE, 19 şirketin sözleşmesini fesh etti!

Türk Standardları Enstitüsü (TSE), aralarında Türk Demir Döküm Fabrikaları ve Oysa Niğde Çimento gibi firmalarında bulunduğu toplam 19 şirketin sözleşmelerini çeşitli nedenlerle iptal etti.

Resmi Gazete’de yayınlanan TSE ilanında, Demir Döküm’ün sözleşmesinin teslimata aykırılık, Oysa Niğde Çimento’nun sözleşmesinin ise firmanın kendi talebi üzerine iptal edildiği bildirildi. TSE açıklamasında, sözleşme konusu mamullerin TSE markalı olarak piyasaya sürülemeyeceği, sözleşme konusu mamullerin markalı olarak piyasaya sürülemeyeceği, aksine davranışın haksız rekabet hükümlerine göre hukuki kovuşturmaya sebep olacağı duyuruldu.
TSE ilanında, firma talebi üzerine sözleşmeleri feshedilen şirketler şunlar:

"Savaşan Emaye ve Soba San., Kılıçoğlu Toprak San. ve Tic., Bayındır Tarım Makinaları, Oysa Niğde Çimento San. ve Tic., Arif Çalışkan, Hateks Hatay Tekstil İşletmeleri, Pal-Metal Alım, Metal ve P.V.C., Uğur Tekstil Taah. Sinop Şubesi."
Talimat hükümlerine aykırılık nedeniyle sözleşmeleri feshedilen şirketler:
"Çallıoğlu İnşaat San. ve Tic., Akın Boya San. ve Tic., Campen Camlı Pencere Sis., Ün-Sa Dayanıklı Tüketim Malları, Türk Demir Döküm Fabrikaları A.Ş., Pikapen Plastik Çelik Yapı, İzogül İzolasyon San. ve Tic."
Standardın iptali sebebiyle sözleşmeleri feshedilen şirketler:
"Anateks Anadolu Tekstil Fab., İPAŞ Malatya İplik ve Dokuma, Isısan Isı San. ve Tic., Maksel Isı San. ve Tic."

ANKARA-(İHA)
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2003 Salı 13:43:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?