18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

TSK Doğu'da 'sarı alarm'a geçti

Genelkurmay Başkanlığı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde artan saldırılar nedeniyle bölgedeki tüm birlikleri ‘sarı alarma’ geçirdi.

Artan terör eylemleri nedeniyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki birliklerde alarm durumları yenilendi.

Genelkurmay Başkanlığı askeri tesislere saldırı, yollara mayın döşeme, karakollara taciz ateşi gibi eylemlere başvuran PKK/KONGRA-GEL’e karşı önlem olarak, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki askeri birliklere "sarı alarma" geçin emri verdi.

Askeri birliklerde beyaz, sarı ve kırmızıdan oluşan üç aşamalı alarm seviyesi var. Sarı alarm seviyesi, askeri birliklere ve personele saldırı olasılığının yükseldiğini de gösteriyor.

Bazı illerde çarşı izinleri iptal

Talimatta, bölgedeki askeri birliklerin güvenlik önlemlerini artırmaları, 24 saat operasyona hazır tim bulundurmaları, görev bölgelerinde meydana gelecek olası saldırılara karşı teyakkuzda olmaları isteniyor.

Emir sonrasında bölgedeki kritik iller olan Diyarbakır, Van, Bitlis, Hakkari, Tunceli ve Şırnak’ta erlere haftasonu verilen çarşı izinleri de iptal edildi.

Örgütün eylemlere yeniden başlaması nedeniyle, sınır bölgelerindeki karakolların personel ve malzeme eksiklikleri de giderildi.
CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2004 Çarşamba 22:49:19
Güncelleme :17 Haziran 2004 Perşembe 12:19:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?