17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

TSK'dan 12 ihraç

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde durumları değerlendirilen personelden büyük bölümü irticai faaliyetlere karışan 12’sinin disiplinsizlikleri nedeniyle TSK’dan uzaklaştırılmalarına karar verildi.

Yürürlüğe 30 Ağustos 2004 tarihinde girecek kararlara göre, görevlerinde iki yıllarını dolduran Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Mehmet Şener Eruygur ile orgenerallikteki üçüncü yılına rağmen 65 yaş haddini dolduran 3’ncü Ordu Komutanı Orgeneral Oktar Ataman emekliye ayrıldı.

BÜYÜKANIT’IN YOLU AÇILDI

1’nci Ordu Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na, 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri Jandarma Genel Komutanlığı’na, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon 1’nci Ordu Komutanlığı’na, MGK Genel Sekreteri Orgeneral Şükrü Sarıışık 2’nci Ordu Komutanlığı’na, NATO Güneydoğu Avrupa Müşterek Komutanı Orgeneral Orhan Yöney ise 3’ncü Ordu Komutanlığı’na atandı. Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Orgeneral Fethi Remzi Tuncel, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile Donanma Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu ise eski görevlerinde kaldı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Halil İbrahim Fırtına’nın görevlerinde herhangi bir değişiklik olmadı.

RÜTBE YÜKSELTİLDİ

Şura kararlarına göre, TSK’da 32 general ve amiral bir üst rütbeye, 45 albay ise general ve amiralliğe yükseldi. 42 general ve amiralin görev süreleri bir yıl uzatıldı. NATO Güneydoğu Avrupa Müşterek Komutanlığı’nın NATO’nun yeniden yapılanma çalışmaları kapsamında kapatılması, MGK Genel Sekreterliği’ne de sivil bir atamanın yapılacak olması nedeniyle Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı’ndaki (EDOK) korgeneral kadrosu orgeneralliğe yükseltildi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki orgenerallik kadrolarından üçünün boşalmasına rağmen 2 korgeneral terfi ettirilerek, kuvvet komutanlığındaki orgeneral kadrosu azaltıldı. Buna göre, Kıbrıs Türk Barış Kuvveti Komutanı Korgeneral Sebahattin Işık Koşaner orgeneralliğe terfi ederek Ege Ordu Komutanı oldu. Orgeneralliğe terfi eden Kara Kuvvetleri Komutanlığı Denetleme ve Değerlendirme Başkanı Korgeneral İsmail Koçman da Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı’na (EDOK) getirildi.
ANKARA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2004 Cuma 14:47:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?