18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

TSK'dan o haberlere yalanlama

Genelkurmay Başkanlığı, bugün iki açıklama yaparak bazı basın organlarında yer alan haberlerle ilgili iddiaları yalanladı.

KORGENERAL AĞAR'IN EMEKLİLİĞİ

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır İkinci Hava Kuvvet Komutanı Korgeneral Veysi Ağar'ın, 34 vatandaşın hayatını kaybettiği Uludere olayı nedeniyle emekli edildiği iddialarını yalanladı.

TSK'nın internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
''Birkaç gündür bazı basın yayın organlarında, 2’nci Hava Kuvveti Komutanı’nın emekliye ayrılmasını çeşitli olaylarla ilişkilendirme gayretleri görülmektedir.

926 Sayılı Askerî Personel Kanununa göre; Hava Kuvvetleri Komutanlığının Orgeneral kontenjanı iki kişidir. Bu yıl, kontenjanın dolu olması nedeniyle, Hava Kuvvetleri Komutanlığında Orgeneral terfisi olmamıştır.

2012 yılı YAŞ Toplantısında, TSK’daki uzatma kontenjanları belirlenmiş ve Hava Kuvvetleri Komutanlığında bir Korgeneralin görev süresinin uzatılması, bir Korgeneralin kadrosuzluk nedeniyle emekliye ayrılması kararlaştırılmıştır.

Alınan bu karar doğrultusunda, rütbe bekleme süresini tamamlayan iki hava Korgeneralinin değerlendirilmesi yapılmış ve 2’nci Hava Kuvveti Komutanı kadrosuzluk nedeniyle emekliye ayrılmıştır.

Emeklilik işleminin basında yer alan olaylarla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.''

'HAYATIM TEHLİKEDE' DEMİŞTİ

YAŞ kararıyla emekli edilen Korgeneral Veysi Ağar, dün Vatan Gazetesi'ne "Uludere olayının benimle ilgisi yok. Beni hedef tahtasına koydular, gelen giden vurdu. Bu iftiralar beni, çevremi, ailemi mahvetti. Bu iddialardan sonra emekli oldum ve hayatım tehlikede" demişti.

'TSK HÜKÜMETİ YANILTMIYOR'

Genelkurmay Başkanlığı bugün Taraf gazetesinde yer alan "Genelkurmay Başkanlığı hükümeti Suriye karasularında düşen uçak konusunda yanlış bilgilendirdi" haberini yalanladı.

Genelkurmay'dan yapılan açıklama şöyle:

"10 Ağustos 2012 tarihli “Taraf” gazetesinde, Genelkurmay Başkanlığının Hükümete yanlış bilgi verdiği yönünde bir haber yer almıştır.

Genelkurmay Başkanlığı her konuda Hükümetimizi ve kamuoyunu doğru ve zamanında bilgilendirmektedir.

Haber, tamamen spekülatif mahiyet taşımaktadır."

Taraf gazetesi haberinde, Türkiye’ye ait F-4 jeti Suriye hava sahasında düşmesine rağmen, Genelkurmay Başkanlığı’nın hükümeti uluslararası hava sahasında düşürüldüğü yönünde yanlış bilgilendirdiğini iddia etti.

Haberde, hükümetin uçağın Suriye hava sahasında düştüğünden artık emin olduğu ve Genelkurmay'a çok kızgın olduğu ifadelerine de yer veriliyor. 

...
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2012 Cuma 13:56:35
Güncelleme :10 Ağustos 2012 Cuma 15:48:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
umut IP: 134.3.207.xxx Tarih : 10.08.2012 18:34:20

Kardesim insanlarin en güvendiyi kurumu a...k...p...zihniyetiyle yerle ettiniz,bizde sunu diyoruz ucakta hic bir kursun izi yok,acaba sizmi düsürtüp suriyeye girmek icin bahane yaratmak isediniz,yoksa sinyal amerikadanmi gönderildi sizi savasa sürmek icin bahane yaratilmak istendi,bu ülkede insanlari karalamak icin sahte delil üretmek,yalanci gizli taniklar yaratmak,terörle müzakere etmek ve o müzakarelerde mit in ikinci adaminin terör baslarina ülkeyi bomba ya bogdunuz demeyi biliyorsunuz,o bombalardan birinin ankarada kac kisinin canina mal olacagini bilerek göz yummayi bildiniz,umarim ucagin neden düstüyünüde aciklarsiniz.yarin gec ola bilir.!!!!!!!!!!