3
Mayıs
2025
Cumartesi
ANASAYFA

TSK'ya, uydudan görünmeyen kıyafet

Dünyada sadece 8-10 ülkenin kullandığı ileri teknoloji ürünü askeri kıyafetlere nihayet Mehmetçik de kavuşuyor.

Türk modacılardan Arzu Kaprol’un çizdiği yeni tasarımı askeri kıyafetlerin önemli bir bölümü Adıyaman’daki tesislerde dikilip Türkiye genelindeki bütün birliklere dağıtılmaya başlandı.

Yeni kıyafetleri, Efekt Konfeksiyon markası altında üreten Mesel Grubu’nun Başkanı Mehmet Selim Keresteci, Adıyaman’daki tesisin yılda 1 milyon adet askeri kıyafet üretebilecek kapasitede olduğunu söyledi.

UYDUDAN GÖRÜNMÜYOR

Mesel Grubu Başkan Yardımcısı Eray Şener de, TSK ve Genelkurmay Başkanlığı’nın uzun süren Ar-Ge çalışmalarının ardından en ileri teknoloji ve malzemeleri kullanarak askeri elbiseleri ürettiklerini belirtirken, yeni askeri kıyafetlerin özelliklerini şöyle anlattı: “Antibakteriyel özelliğe sahip yeni elbise iç giyim de dahil olmak üzere nano teknolojisi ile hazırlandı. Kumaş suya dayanıklı, yüksek mukavemetli, teri emen ancak dışarıdan belli etmeyen, zor leke tutan, kırışmayan özelliğe sahip. Şapka beyzbolcu şapkası gibi tasarlandığı için daha iyi bir görüş imkanı sağlıyor. Her şeyden önemlisi de elbise, Türkiye’nin coğrafik yapısına ve bitki örtüsüne uygun renk ve desenlerde hazırlandığı için uydudan bakıldığında askerlerimizin arazide fark edilmesi mümkün olmuyor.”

İTİNA İLE DİKİYORUZ

Adıyaman’daki tesislerde Mehmetçik’e kıyafet diken genç kızlar; “Bizler askere gidemiyorsak da bu kutsal görevi yapan askerlerimize kıyafet dikiyor olmak bizleri çok mutlu ediyor. Kıyafetleri dikerken kendimize dikiyormuş gibi özen gösterip itina ile hazırlıyoruz” dediler.

ÜRETİM DOĞU’YA KAYMALI

Askeri kıyafetleri üreten ve merkezi İstanbul’da bulunan Mesel Grubu, 1964 yılından bu yana askere kıyafet ve bot üretiyor. Grup, Kars Sarıkamış’ta askeri bot, İstanbul’da askeri iç giyim, Adıyaman’da da askeri iç ve dış giyim (kamuflaj) üretimi yapıyor. Mesel Grup Başkanı Keresteci, az gelişmiş yörelerin kalkınması ve bu yolla terörün barınma olanaklarının ortadan kaldırılması için bu tür tesislerin Doğu ve Güneydoğu illerinde yapılması gerektiğini söyledi.

Bugün
Yayın Tarihi : 4 Mart 2008 Salı 07:24:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?