18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Tsunami ilkel kabileleri yok etmiş olabilir

Güney Asya ülkelerini vuran tsunami felaketinde, küçük adalarda yaşayan ve soyları zaten tehlikede olan birçok ilkel kabileyi de yok etmiş olabileceği belirtiliyor.

Antropologlar, kültürleri yok olmakla karşı karşıya bulunan bu adalardaki ilkel kabilelerin akıbetinden büyük endişe duyuyor. Dünya Yerli Çalışmaları Merkezi Başkanı Dr. Rudolph Ryser, ’’Üç ya da dört yerli halkın tamamen ortadan kalkmış olabileceğine dair şüphelerim var’’ dedi.

Bu yerli kabilelerin çoğunun yaşadığı küçük adaların, depremin merkez üssünün çok yakınında bulunan Sumatra ve Hindistan’ın doğu kıyıları civarında olduğunu söyleyen Dr. Ryser, söz konusu adalarda yerlilerin felaket anında sığınacakları yüksek noktaların da bulunmadığını kaydetti.

Bölgede bulunan Hindistan kontrolündeki Andaman ve Nicobar adalar zincirinde çok sayıda farklı ilkel kabilenin yaşadığı belirtilirken, bu kabilelerden Sentinellerin Kuzey Sentinel Adası’nda modern hayattan tamamen uzak bir şekilde hala avcılık ve toplayıcılıkla geçindikleri biliniyor.

AA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2004 Perşembe 12:26:41
Güncelleme :30 Aralık 2004 Perşembe 17:48:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?