18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

TTB Başkanı Sayek: Bakan Akdağ başını kumdan çıkarsın

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Füsun Sayek, "Sağlık Bakanı Recep Akdağ başını kumdan çıkarırsa bizi daha iyi anlar" dedi.

TTB’nin aldığı karar gereğince dün hekimlerin yurt genelinde yaptığı bir günlük iş barıkma eylemini değerlendirmek için bugün basın toplantısı düzenleyen Başkan Sayek, kimsenin burnunun kanamadığı başarılı bir eyleme imza attıklarını söyledi.

"Görmedim, duymadım, konuşmuyorum" demek istemeyen hekimlerin dünkü eylemde kendilerini ifade ettiğini savunan Başkan Sayek, "5 Aralık’ta yaptığımız uyarı eylem ile 24 Kasım eyleminin Türkiye için umut olduğunu düşünüyorum. Biz eylem yapmak için eylem yapmadık, haklı sesimizi duyarmak için bu yola başvurduk" diye konuştu. "Kafasını kuma gömenler, sorunları görmezlikten, anlamamazlıktan geliyor" diyen Başkan Sayek, şunları söyledi:

"Biz bir an önce kafalarını kumdan çıkarmalarını istiyoruz. Bakan Akdağ kafasını sakladığı kumdan çıkarırsa bizi daha iyi anlar. Dün çok başarılı bir eylem oldu. Sağlık çalışanları başladıkları işi hiç bir zaman yarım bırakmazlar. Bir ameliyata girilmişse o ameliyat kesinlikle bitirilir. Biz de sonuna kadar gideceğiz. 90 bin hekimi ve bu rakamdan daha fazla sağlık çalışanını görmezlikten gelemezsiniz. Hükümet bir şekilde bize yanıt vermek zorundadır."

Bakan Akdağ’ın dün yaptığı yazıı açıklamada, hekimlerin eyleminin ’etik’ olmadığını açıkladığını belirten Başkan Sayek, "Etik görülen doğruları ve yanlışları söylemektir. Hekimler bunu yaptı. Etik tartışmaları kisseye yarar getirmez. Bakan Akdağ ayrıca eyeleme katılımın az olduğunu da iddia etti. Aksine katılım çok fazla ve başarılı oldu. Erzurum ve konya dışında tüm illerde bunu gördük. Bakan hekimlerin bu haklı çıkışını küçümsememeli" şelinde konuştu.

Başkan Sayek, Sağlık Bakanlığı tarafından 5 Kasım ve 24 Aralık eylemlerine katılan doktorlar hakkında açılan soruşturmalara da tepki göstererek, ""Eylem çağrısını TTB yaptı. Mertlik bu çağrıyı yapanlarla görüşmekti. Tek bir sağlık çalışanını kimseye mağdur ettirmeyiz" diye konuştu.

Başkan Sayek, Mrdin, Şirnak ve İçel’de muayenelerin kapatıldığını, Samsun’da hastanelerde vardiyeli hizmetin durduğunu öne belirterek, eylemden bir gün önce Diyarbakır ve Samsun’da başhekimlerin doktorları toplayarak gözdağı verdiğini ileri sürdü.

ANKARA-(İHA)
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2003 Perşembe 14:39:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?