25
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Tuba'da Laz kızı oldu

Mart 2010’da vizyona girmesi planlanan ve sezonunun en iddialı filmlerinden biri olması beklenen “Sevdaya Durmak”, engeli de kendi kadar büyük bir aşk hikâyesini anlatıyor.

Yönetmen Yusuf Kurçenli’nin yazıp yönettiği ve yapımcılığını reklamcı Nesteren Davutoğlu’nun üstlendiği filmin çekimlerinin 10 Ekim’de tamamlanması planlanıyor.

Osmanlı’nın son dönemlerinde Doğu Karadeniz’de yaşanan yasak bir aşk hikâyesinin konu edildiği Sevdaya Durmak’ta başrolleri Tuba Büyüküstün, Kenan Ece ve Hakan Eratik paylaşıyor. Filmde Ayla Algan’dan Civan Canova’ya, Hakan Karahan’a, Alp Öyken’den Nihat İleri’ye, Taner Barlas’a ve Tomris Oğuzalp’e kadar Türk sinemasına ve tiyatrosuna büyük emeği geçmiş ve pek çok filme oyunculuklarıyla değer katmış ustalar yer alıyor.

Kültür Bakanlığı’ndan 2009 yılında film yapım desteği de alan Sevdaya Durmak’ın önce alışılmadık konusuyla sonra da konuya yaklaşımıyla farklılaştığını dile getiren usta yönetmen Yusuf Kurçenli, umutsuzluk anlatmayan, tersine her şeye rağmen insana sımsıkı sarılan bir film yaptıklarını belirtiyor. Titiz bir karar verme sürecinden sonra aradığı ve hayal ettiği bir senaryoyla karşılaştığını söyleyen Tuba Büyüküstün, başrol oynadığı bu ilk sinema filminde büyük bir aşkla seven, içi dışı bir, doğal, hesapsız, coşku dolu bir genç kızı; Esma’yı canlandırıyor.

Doğu Karadeniz’de çekilen film, ayrıca izleyenlere görsel bir şölen sunacak. Yüksek yaylaları, coşkun dereleri, hırçın denizi, el değmemiş doğasıyla Karadeniz’in film boyunca güzelliği ile soluk keseceği kesin. Doğu Karadeniz’in özgün mimarisi, eski ustaların elinden çıkmış 19. yüzyıldan kalma olağanüstü evleri, bütün yaşanmışlığıyla filmin kahramanları arasında yer alıyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2009 Cuma 12:07:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?