20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Tuğba Özay'ın 2 yıl hapsi istendi

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda X-Ray cihazından geçerken kendisine kemerini çıkarmasını söyleyen görevli polislere hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan ünlü manken Tuğba Özay hakkında savcı mütalaasını verdi. Tuğba Özay’ın avukatlığını Tarkan’ın sevgilisi Bilge Öztürk’ün yaptığı duruşmada Özay için 2 yıl hapis cezası istendi.
İzmir 19. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın üçüncü duruşmasına, görevli memura hakaret ettiği gerekçesiyle tutuksuz yargılanan Tuğba Özay ile Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Büro Amirliği’nde görevli Başkomiser Tibet Kurtulan ve polis memuru Müge Hepözcan katılırken, şikayetçi olan diğer polis memuru Hüseyin Ümit Sühü Canbolat katılmadı. Duruşmada, tarafların tanıkları dinlendi. Müdahil tarafın tanıkları Fulya Bilici, İsa Yiğit ve Figen Sarıyer, sanık Tuğba Özay’ın polislere, kemerini çıkartmalarını istedikleri için sinirlendiğini ve bu nedenle bağırdığını "Sizi sürdürürüm, siz kim oluyorsunuz?" şeklinde konuştuğunu ifade etti. Tuğba Özay’ın tanıkları Selvi ve Gürkan Uğur ise, sanığın kesinlikle hakaret etmediğini, sadece taraflar sinirlendiği için bağrışma olduğunu belirtti.
Savcı, dava ile ilgili olarak verdiği mütalaasında, sanık Tuğba Özay’ın 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle cezalandırılmasını istedi. Duruşma karar verilmesi için ileri bir tarihe ertelendi.
Duruşma çıkışı gazetecilere açıklama yapan Tuğba Özay, hakkında açılan davanın yersiz bir dava olduğunu belirterek, "Benim hiç kimseye karşı bir kastım olmadı. Böyle bir davanın açılmasının altında başka konular olduğunu düşünüyorum. Benim gibi ünlü bir insanın gündemi bu şekilde meşgul etmesi hoş değil" diye konuştu.
İZMİR - İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2004 Pazartesi 15:12:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?