17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Tuğg. Kök'ten irtica ve bölücülük uyarısı

Kara Kuvvetleri Komutanlığı İstihkam Daire Başkanı Tuğgeneral Mahir Kök, Kuleli Askeri Lisesi’nden mezun olanlara hitaben, "Bölücü ve irticai tehditlere karşı laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni koruyacak ve kollayacaksınız" dedi.

Kuleli Askeri Lisesi 158. dönem mezunlarına diplomaları törenle verildi.

Tören, diploma alacak 430 mezunun yerlerini alması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törene, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nı temsilen katılan Kara Kuvvetleri Komutanlığı İstihkam Daire Başkanı Tuğgeneral Mahir Kök yaptığı konuşmada, geleceğin komutanları olacak mezunların bilgi çağının çok hızlı değişimine ayak uydurmak zorunda olduklarını ifade ederek, değişimin ve gelişimin anahtarının ellerinde olduğunu söyledi.

Öğrencilerin daima yenilikleri takip ederek kendilerini aşmaları gerektiğini dile getiren Tuğgeneral Kök, "Bölücü ve kimliğimizi değiştirerek bizleri geriye götürmek isteyen irticai tehditlere karşı laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni koruyacak ve kollayacak, Atatürk ilke ve inkılaplarının dinamik ideallerine sahip çıkacaksınız" dedi.

Okul Komutanı Kurmay Albay Fahri Erenel de Atatürk ilke ve inkılaplarına gönülden inanan, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nda belirtilen devletin temel niteliklerine bağlı, laik demokrasiye baş koymuş beyinleri Türk Silahlı Kuvvetleri’nin saflarına kattıkları için çok sevinçli olduklarını bildirdi.

Kurmay Albay Erenel, "Asla şüpheniz olmasın ki, bu gençlerimiz Atatürk ilke ve inkılaplarının takipçisi ve muhafızı olacak, gelecek onlarla aydınlanacaktır" dedi.
İSTANBUL
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2004 Cuma 20:51:51
Güncelleme :25 Haziran 2004 Cuma 20:57:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?