20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Tüm Türkiye Van için seferber

Van'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki deprem haberinin duyulmasının ardından tüm Türkiye bölgeye yardım ulaştırmak için seferber oldu. Vatandaşlar enkaz altında kalan yaralıları kendi çabalarıyla kurtarmaya çalışırken çeşitli illerden de deprem bölgesine yardım ekipleri gönderiliyor. Aynı acıyı 17 Ağustos 1999’da yaşayan Kocaeli'nin de aralarında bulunduğu illerden kurtarma ekipleri ve yardım malzemeleri yola çıktı.

Türk Kızılayı da Ankara, Elazığ, Erzurum, Muş, Adana, Diyarbakır, Ağrı ve Manisa bölge afet müdahale ve lojistik merkezlerinden çok sayıda uzman personel ve afet malzemesi bölgeye gönderdi.

İlk anda sevk edilen 1,163 çadır, 4,250 battaniye, 100 katalitik soba, 1,040 gıda kolisi ve 500 kumanya bölgeye ulaştı. Bunların yanı sıra gönderilen iki mobil fırın ve Türk Kızılayı’nın Van’daki aşevi de afetzedeler için yemek çıkaracak.

Erciş’e ulaşan ilk 50 çadırın kurulumuna da başlanırken, Türk Kızılayının bölgedeki kan merkezlerinden de yaralılar için gerekli kan ürünleri afet bölgesinin civarındaki hastanelere ulaştırılıyor. İhtiyaç duyulacak ek malzemenin bölgeye ulaştırılması için de tüm hazırlıkların tamamlandığı belirtiliyor.

YARDIM İÇİN SEFERBER OLAN İLLER:

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı İdare Şube Müdürü Kadir Köktürk: Kocaeli'den 22 kişilik arama kurtarma ekibinin Van'a gönderildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk etapta 26 kişiden oluşan arama kurtarma ekibi bölgeye gönderiliyor.

Ankara’dan Van’a 2 adet C-130 ve THY'nin 160 kişilik büyük bir uçağı ile kış şartlarına uygun hazırlanmış malzemeler ve arama kurtarma ekibi gönderildi. Ayrıca TSK’nın 3 nakliye uçağı talep üzerine Başbakanlık emrine verildi.

Adana’dan 50 kişilik, Konya’dan 24, Rize’den 30 kişilik, Adana’dan 50 kişilik arama kurtarma ve 10 kişilik Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi Van’a gönderildi.

Tunceli'den bölgeye ilk etapta İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden 2 arama-kurtarma ekibi, İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı 112 Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğünden 4 ilk yardım ekibi ve 4 ambulans, Devlet Hastanesinden 5 uzman, 2 pratisyen ve 1 psikolog ile 1 UMKE ekibinin gönderildi.

Türk Kızılayının Kars ve Sarıkamış şubelerine bağlı 5 kişilik ekip ile 2 ikram aracı, Van'ın Erciş ilçesine hareket etti.

Sivas Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri depremin meydana geldiği Van'a hareket etti.

İl Afet Acil Durum Müdürü Naif Ekinci, gazetecilere yaptığı açıklamada, deprem bölgesine 12 kişilik arama kurtarma ekibi ve 2 arama kurtarma aracı gönderdiklerini bildirdi.

AFAD: "38 İLDEN YARDIM GİTTİ"

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) 38 ilden yaklaşık 1.275 arama-kurtarma personeli, 174 araç, 290 sağlık personeli, 43 ambulans, 6 hava ambulansı bölgeye gönderildiğini açıkladı.

Açıklamada şöyle denildi; "Depremin ardından, ilgili tüm Bakanlık kurum ve kuruluşlarla koordinasyon sağlanarak ihtiyaçların temini ve tespiti için çalışmalara başlanmıştır. 38 ilden yaklaşık 1.275 arama-kurtarma personeli, 174 araç, 290 sağlık personeli, 43 ambulans, 6 hava ambulansı bölgeye gönderilmiştir. Van’a 4 adet uçak ile ekipler gönderilmiş olup, 6 uçağın da arama-kurtarma ve ilk yardım ekiplerini götürecek şekilde planlaması yapılmıştır. Ayrıca, GSM operatörlerine ait 1 adet mobil baz istasyonu kurulmuş, çevre illerden de 9 adet mobil baz istasyonu bölgeye sevk edilmiştir. Başkanlığımızdan 20 kişilik bir teknik heyet Van’a intikal etmiştir. Arama-kurtarma ve ilk yardım çalışmaları kesintisiz olarak devam etmektedir."

 

...
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2011 Pazar 21:40:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?