18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Tunceli'de 5 bölgeye yasak!

Genelkurmay Başkanlığı, Tunceli'de 7 Haziran- 7 Eylül 2010 tahrihleri arasında 5 ayrı bölgeyi geçici güvenlik bölgesi ilan edilerek, buralara sivillerin girişinin yasaklandığını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın yasaklı bölge ilan ettiği bölgelerin, PKK'lı teröristlerin barınma, yaz aylarında Karadeniz, Sivas ve Erzincan'a geçiş bölgeleri olduğu belirtildi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın koordinatlarını açıkladığı 5 ayrı güvenlik bölgeleri şöyle:

- Pülümür İlçesi sınırları içinde yer alan Efeağalı, Altınhüseyin, Kızılmesçit ve Bingöl’ün Kiğı sınır boyunu oluşturan dağlık ve ormanlık alanlar.

- Nazimiye ve Pülümür ilçeleri arasında yer alan Dokuzkaya Vadisi ve çevresi içinde yeralan dağlık ve ormanlık alanlar.

- Çemişgezek, Hozat ve Ovacık ilçeleri arasında yer alan ve Erzincan’ın Kemaliye İlçesi sınırlarına kadar uzanan Aliboğazı Vadisi’nin de içinde yeraldığı dağlık ormanlık alanlar.

- Pülümür ile Ovacık ilçeleri arasındaki Kocatepe Köyü, Çambulak, Büyerbaba, Yalmanlar ve Ahpanos Vadisi ve çevresindeki dağlık ve ormanlık alanlar.

- Ovacık ve Pülümür ilçeleri arasında yer alan ve kısmen Erzincan sınırları içinde yer alan Munzur ve Mercan dağlarının büyük bölümü.

OPERASYONLAR SÜRÜYOR

Tunceli’de PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için başlatılan operasyonlar da sürdürülüyor. Operasyonlar Tunceli ile Hozat İlçesi earasındaki Aliboğazı Vadisi ve çevresinde yoğunlaştırılırken, operasyon kesimlerine Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı ile Hosat 51'inci Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı’ndan aserler sevk edildi. Bölgede Kobra helikopterlerinin de teröristlerin bulunabileceği alanları bombaladığı belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2010 Cuma 20:50:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?