18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Tunceli'de arbede: 30 gözaltı

Tunceli’de, Temel Haklar Derneği üyeleri ve kendilerini "Şehit Anaları" olarak tanıtan bir grup ile polis arasında çıkan arbedede, 50’ye yakın gösterici ve 17 polis yaralanırken, 30 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre yaklaşık bin kişilik bir grup tarafından saat 18:30’da AKP İl Teşkilatı binası önüne, ölüm oruçlarında ölenleri temsilen tabut bırakıldı. Grup daha sonra eylemlerini devam ettirerek çarşıya 1 kilometre mesafede bulunan Demir Köprü’ye kadar yürüdü. Demir Köprü’de polis yapılan kanunsuz eylemi sona erdirmeleri için göstericileri uyardı. Ancak göstericiler yapılan uyarıya rağmen dağılmayınca polisin biber gazlı ve coplu müdahalesiyle karşılaştı. Genişliği 1.5 metre olan köprüde sıkışan göstericilerden 50 kişi yaralanırken, 17 polis göstericilerin attığı taşlarla yaralandı. Bu arada çıkan arbedede 4 gösterici Munzur Çayı’na düşerek boğulma tehlikesi geçirdi. Biber gazından etkilenen çok sayıda gösterici fenalık geçirdi.
Olay yerine gelen Tunceli Belediye Başkanı Songül Erol Abdil, "Olayı duyunca tarafları yatıştırmak üzere buraya geldim. Emniyet Müdürü beni tartaklayarak olayı siz körüklüyorsunuz diyerek kovdu." dedi.
Müdahalenin ardından yaklaşık 500 kişilik bir grup Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak olayı protesto etti. Polisin ablukaya aldığı göstericiler protestolarına devam edince araya sanatçı Ferhat Tunç girdi.
Öte yandan göstericiler protestolarına son vererek Yıldız Tilbe konserine doğru giderken, yaralılar Tunceli ve Elazığ Devlet hastanelerine kaldırıldı.
TUNCELİ - İHA
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2004 Pazartesi 09:45:44
Güncelleme :2 Ağustos 2004 Pazartesi 09:56:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?