18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Tunceli’de silahlı çatışma: 2 terörist öldü

Tunceli’de, güvenlik güçleri ile terör örgütü mensupları arasında çıkan çatışmada, 2 terörist ölü ele geçirildi, 1 er hafif yaralandı.

Tunceli Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, Ovacık İlçesi Kırkmerdiven bölgesinde, terör örgütüne yönelik sürdürülen operasyonda, güvenlik güçleri ile yasadışı sol örgüt MKP mensupları arasında çıkan çatışmada, 2 terörist ölü ele geçirildi. Çatışmada 1 er de hafif yaralandı.


Bölgede operasyonun hava destekli olarak devam ettiği bildirildi.

MARDİN’DE SİLAHLI ÇATIŞMA: 1 TERÖRİST ÖLDÜ

Mardin’in Ömerli İlçesi’nde bir teröristin ölü ele geçirildiği bildirildi.

Mardin Valisi Temel Koçaklar, Ömerli İlçesi’ne bağlı Sulakdere Köyü kırsalında operasyon düzenleyen güvenlik güçlerinin bir grup terörist ile karşılaştığını ve “dur” ihtarına ateşle karşılık veren teröristin silahıyla birlikte ölü ele geçirildiğini kaydetti.


Yapılan kimlik tespit çalışması sonucu ölü ele geçirilen teröristin “Delil” kod adlı Fidel Özbey olduğunun anlaşıldığını ifade eden Koçaklar, teröristin 26 Ocak 2005 tarihinde Ömerli İlçesi Göllü Jandarma Karakolu’na silahlı saldırıda bulunulması ve bir jandarma erinin şehit edilmesi olayını gerçekleştiren teröristlerden olduğunun anlaşıldığını belirtti.


AA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2005 Pazartesi 18:00:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?