23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

'Tüpraş, Ereğli ve Telekom'u sattırmayız'

Türk-İş’e bağlı Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek, Ereğli, Tüpraş ve Telekom’un satışına izin vermeyeceklerini söyledi.

Bilecik’in Bozüyük İlçesi’nde, Türk Metal Sendikası Bozüyük Şubesi’nin ikinci olağan genel kuruluna katılan Özbek, “AB’nin peşinde koşularak Türk olma özelliğinin parçalanmak istediğini”, bu sevdanın Türkiye’yi bitirme noktasına getireceğini savundu.

Özelleştirmeler sonucunda Türkiye ekonomisinin çökme tehlikesiyle karşı karşıya kalacağını iddia eden Özbek, şöyle konuştu: “Özelleştirmeler, adeta yabancıya Türk ekonomisinin satılışıdır. Türkiye’nin kaynakları yabancıların eline geçecek, onlar da bizim insanımızı ucuz iş gücü olarak kullanacaktır. Ülkeye gelecekte ekonomik kalkınma sağlayacak olan kuruluşlar 1.5 yıllık kar karşılığında satılıyor. Türkiye’nin stratejik liman ve alanları bu şekilde elden gidecek. Ereğli, Tüpraş ve Telekom’u sattırmayız.”

Ermeni sorununun da en çok bu hükümet zamanında Türkiye’ye dayatıldığını öne süren Özbek, hükümetin bu konuda cesur davranamadığını öne sürdü.
AA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2005 Pazar 01:15:44
Güncelleme :26 Haziran 2005 Pazar 22:26:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?