17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Türban tartışması yaratan öneriye ret

TCK Tasarısı’nda "türban" tartışmasının yaşandığı maddedeki değişiklik istemi kabul edilmedi.

TBMM Adalet Komisyonu, TCK Tasarısı’nın bugünkü görüşmelerine, "eğitim ve öğretimin engellenmesi" başlıklı maddesi görüşülürken, AKP Manisa Milletvekili İsmail Bilen, Kilis Milletvekili Hasan Kara ile Isparta Milletvekili Recep Özel’in Cuma günü verdiği ve tartışmalara neden olan değişiklik önergesi üzerinden başladı.

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, "Eğitim ve öğretimin engellenmesi" başlıklı maddede "cebir veya tehdit kullanılarak ya da hukuka aykırı başka bir davranışla" ifadesine yer verildiğini hatırlattı. Çiçek, "hukuka aykırı" ifadesinin zaman içinde uygulamalarla bazı sıkıntıların aşılmasında etkili rol oynayacağını dile getirerek, mevcut metnin yeterli olduğunu kaydetti.

Çiçek, "Bunu getirip rejim tartışmasına, laiklik taraftarı-laiklik karşıtı bir eksene oturtmak doğru değil. Bu toplumun vatandaşlarının tamamının temel mutabakatı, Anayasa’da değişmez niteliklerdir. Bunlar hepimizin hassasiyet göstermesi gereken konulardır" dedi.

Çiçek’in konuşmasının ardından yapılan oylamada önerge reddedildi. Önerge sahiplerinden Kara dışında AKP’li milletvekillerinin oy kullanmadığı görüldü.

AKP’li Kara, "kamu hizmetlerinden yararlanma hakkının engellenmesi" ve "inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" maddelerinde de benzer önergeler verdi. Bu önergeler de kabul edilmedi.
ANKARA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2004 Pazartesi 13:37:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?