29
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Türbana ilk gün izin verilmedi

Türban değişikliğinin onaylanmasının ardından haftanın ilk eğitim gününde Marmara ve İstanbul Teknik Üniversitelerinde türbana izin verilmedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün türban değişikliğini onaylamasından sonra ilk uygulamanın beklendiği bugün İstanbul’daki bazı üniversiteler türbanlı öğrencilerin içeri girişine izin vermedi.

Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü’ne gelen türbanlı öğrenciler türbanlarını çıkardıktan sonra içeri girebildi.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ)’nin Maslak Kampüsü’ne türbanlı gelen öğrenciler de girişteki kabinde türbanlarını çıkararak içeri alındı.

ANKA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2008 Pazartesi 12:35:28
Güncelleme :25 Şubat 2008 Pazartesi 12:39:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hüseyin gedik IP: 88.243.0.xxx Tarih : 25.02.2008 19:40:25

anlaşılamayan bir konu var eğer bu türban inançların olmazsa olmazı konumunda kabül ediliyor ise neden inançlarına sahip çıkıp okula girmemeyi tercih etip geriye dönmüyorlarda kurallara riyayet ederek başlarını açıpda içeri girmeyi kabül ediyorlar? yarın birileri gelse ben çok tanrılı devirlerdeki tanrı iskendere inanıyorum inancım gereği onun gibi giyinmem gerek bakınız tarihi arşivlerde tanrımız böyle giyinirdi sayin rektör ben böyle girmem gerekiyor derse üstüne üstlük birde diretse hayir böyle giremezsiniz bu yasa sadece islami inançlı olanları kapsamında tutuyor onlara özel çıkartıldı DİYEBİLİRLERMİ ?????? oyun içinde oyun buyur burdan yak değişik inanç içinde olanlarada bir yasamı gerekli inançları gereği giyinerek okullara girebilmeleri için ACABA gelde düşnme saygılar .