20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Turhallı trilyoner şoktan kurtulamıyor!

Turhal’da trilyoner bilmecesi hala çözülemedi. Turhal Belediyesi’nde işçi olarak çalışan Volkan Ateş’in, "İkramiye bana çıktı ama bileti kaybettim" sözleri yeni bir tartışma ortaya çıkardı. 2.5 trilyonun isabet ettiği bileti, satın aldığı piyango bayiinde kaybettiğini iddia eden Volkan Ateş, evinden ayrılmıyor.

Büyük ikramiyenin isabet ettiği biletin satıldığı piyango bayii Mehmet Güngör, "O arkadaşı ben hala tanımıyorum. Yalnız bize uzaktan akrabalığı varmış. O gün buraya geldi ve biletine vuran amortiyi aldı. İçerisi amorti bileti bozdurmak için gelenlerle doluydu. Basın mensupları da vardı. O anda kız kardeşim de yanımdaydı. Volkan Ateş bacanağıyla birlikte geldi. Elinde iki bilet vardı, bir tanesinin son iki rakamı, diğerinin ise son bir rakamına ikramiye vardı. Bana ’bunları ödeyebilir misin?’ dedi. Ben de ’son bir rakamı tutan bileti öderim, diğerini ise pazartesi öderim’ dedim. Bana o arada ’seni öpebilir miyim?’ dedi. Aramızda bir sohbet geçti. ’Harçlığım yok, biletin parasıyla gaz alacağım’ dedi. Para ödememiz olması nedeniyle o sırada çok yoğundum. Yüzüne bakacak durumum yoktu. Dışarı çıktı, gittiler. Bana kendisi büyük ikramiyenin çıktığını söylemedi ve bileti görmedim. Elinde zaten iki bilet vardı. O, sonradan bileti bizim burada kaybettiğini söyleyerek bir yalan attı ve o yalanın altından çıkamıyor. Olay bu kadar basit. İkramiye çıkan bir adam elindeki bileti kaybeder mi? Bu kadar insanın içinde düşürmüş olsa bile düşürdüğü bileti burada alamaz mı? Bileti kız kardeşimin aldığı iddiası da yalan" dedi.

Talihli şokta

Turhal Belediye Başkanı Duran Evren ise Volkan Ateş’in şokta olduğunu belirterek, "10 trilyonluk ikramiyenin dörtte birinin Turhal’a çıktığı kesinleştikten sonra sabah Turhal’da herkes bununla ilgilenmeye başladı. Öğlen saatlerinde Volkan, bizzat bileti aldığı gişenin önünde kendisine çıktığını ifade etti. Ama evinde sıkıntı çektiğini, krize girdiğini söylediler, telefonla beni görüştürdüler. Turhallılar da bu paranın ilçede kalması için ilgilenmemi istediler. Ben de gittim kendisiyle görüştüm. Volkan, bileti kaybettiğini söylüyor. Tabii hafıza kaybı zaman zaman yaşıyor. Dolayısıyla normal düşünemiyor. Bileti kontrol ettiğini, çıktığını ama nasıl kaybettiğini bilmediğini söylüyor" diye konuştu.

Başkan Evren, şöyle devam etti:

"Volkan o şokun etkisi ile ağlıyor, baygınlık geçiriyor. Bir kaç defa hastaneye kaldırıldı. Volkanın ailesi artık paradan vazgeçti. Volkanla uğraşıyor. Olayın şokunu atlatamayan Volkan, herhalde bu şoka durup dururken girmedi. En güvendiği eniştesine de kaybettiğini söyledi. Babası yurt dışından geliyor. Bize ne söylediyse ailesine de bunu söyledi. Görünen o ki Volkan şokta. Turhal’a para çıktı ama ortaya çıkan yok."
Volkan’ın işten çıkarılması konusundaki soruya ise Turhal Belediye Başkanı Duran Evren, "Volkan dönmek istediği zaman alırız. Memur olsaydı, çıktıktan 6 ay sonra işe dönebilirdi. İş konusunda sıkıntı yok. Tamamen idarenin tercihine bağlı bir durum. Sonuçta Volkan kaybettiğini söylüyor. Bir an önce parayı alanın ortaya çıkması lazım" diye cevap verdi.

TOKAT-(İHA)
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2004 Salı 11:54:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?