19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Turistik otelciler: "1 Mayıs'a hayır" dedi

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, turizmciler olarak 1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanmasına karşı olduklarını bildirdi.

Bayındır, “Taksim, yurtdışından gelen misafirlerimizin yoğun olarak konakladığı bir bölgemizdir. İstanbul'umuzun gözbebeklerinden biri olan Taksim'de, Türk ticaret hayatına ve Türk turizmine zarar vererek, imajımızı zedeleyecek olumsuz hadiselerin yaşanmasını kesinlikle istemiyoruz” dedi.

TUROB Başkanı Bayındır yaptığı açıklamada, turizm sektörü temsilcilerinden, 1 Mayıs'ta Taksim'de yapılmak istenen yürüyüşlere karşı oldukları konusunda, son günlerde yoğun telefon aldıklarını belirtti.

Bayındır, Taksim’in, yurtdışından gelen turistlerin yoğun olarak konakladığı bir bölge olduğuna dikkat çekerek, “Güzel İstanbul'umuzun gözbebeklerinden biri olan Taksim'de, Türk ticaret hayatına ve Türk turizmine zarar vererek, imajımızı zedeleyecek olumsuz hadiselerin yaşanmasını kesinlikle istemiyoruz. 1 Mayıs İşçi Bayramı, ne yazık ki çoğu zaman provokatif eylemler nedeniyle, istenmeyen görüntülerin oluşmasına yol açmaktadır. Turizmciler olarak, 1 Mayıs'da Taksim'de yapılmak istenen yürüyüşe karşıyız" dedi.

ANKA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2008 Pazartesi 14:28:14
Güncelleme :28 Nisan 2008 Pazartesi 14:32:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?