23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Turizmcilere KDV indirimi müjdesi

Antalya - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gelecek yıl, turizm sektöründe uygulanan KDV oranının düşürüleceği müjdesini verdiği bildirildi.

Başbakan Erdoğan, Antalya’da turizmcilerle bir araya geldi. Toplantı basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Müfit Kaptanoğlu, turizmcilerin KDV oranlarının yüksekliğinden yakınması ve rakip ülkelerde KDV oranının yüzde 7-8’ler civarında olduğunu söylemeleri üzerine, Erdoğan’ın, 2006’da turizmde uygulanan yüzde 18 oranındaki KDV’nin yüzde 7-8’lere düşürülebileceği müjdesini verdiğini aktardı.

Kaptanoğlu, Erdoğan’ın bu konuda bir çalışma yapılmasını isteyeceğini ve gelecek yıldan itibaren de turizmde KDV’nin bu oranlara düşürüleceğini ifade ettiğini bildirdi.

Kaptanoğlu, Başbakan Erdoğan’ın, yine turizmcilerin yakınması üzerine, turistik tesis elektrik fiyatlarının da düşürülmesi yönünde çalışma yapılacağı sözünü verdiğini anlattı.

Kaptanoğlu, Erdoğan’ın, turizm sektöründe yabancı işçi çalıştırılması konusunda İçişleri Bakanlığı’nın yeni bir düzenleme yapacağını ve yabancı işçi çalıştırılması için izin alınmasının kolaylaştırılacağını belirttiğini de aktardı.

Kaptanoğlu, turizmcilerin alkollü içkilerdeki ÖTV oranının düşürülmesi talebi üzerine de Erdoğan’ın, "Şu anda doğru dürüst vergi alabildiğimiz alan bu. Bunu da ödeyin" dediğini bildirdi.

AA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2005 Pazar 01:02:43
Güncelleme :20 Mart 2005 Pazar 01:05:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?