31
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Turizmde 100 bin personel lazım

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Volkan Şimşek, turizm sektörünün 100 bin personele ihtiyacı olduğunu söyledi.

Şimşek, yaptığı açıklamada, turizm sezonunun başlamasıyla birlikte sektörde personel sıkıntısının had safhaya ulaştığını belirtti. Turizm sektöründe sezonun yedi ay olduğuna işaret eden Şimşek, personelin büyük bölümünün de yedi ay çalışıp, diğer aylarda işsiz gezdiğini kaydetti. Şimşek, şöyle konuştu:

"Kış aylarında sadece Antalya bölgesinde 150 bin turizm personeli işsiz kalıyor. Kış aylarında isten çıkarılan personelin yüzde 30'u işe geri dönmüyor. Her yıl açılan yeni otellerin de personel ihtiyacı göz önüne alındığında Türkiye'de turizm sektörünün personel ihtiyacı 100 bin."

Şimşek, turizm sektörünün personel bulamaması nedeniyle zaman zaman yüksek maaş vererek bu açığı kapatma yoluna gittiğine değinerek, "Yüksek maaşlar nedeniyle dengesizlik ortaya çıkıyor. Devlet, turizm sektörünü ciddi bir sektör olarak görüyorsa o zaman bu sektör için bir personel politikası oluşturmalı, çözümler üretmeli. Personelin 12 ay istihdam edilmesi için devlet kış aylarında SSK primi almamalı. Turizm sektörü personelin aylığını o zaman ödeyebilir" diye konuştu.

Şimşek, personel sıkıntısını bir nebze çözmek için turizm okullarının staj sürelerinin uzatılabileceğine de işaret etti.

...
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2008 Çarşamba 14:29:38
Güncelleme :23 Nisan 2008 Çarşamba 15:02:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?