22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Türk adaletine küstahlık

‘Kral gibi’ karşılanan tecavüz zanlısı Marco tatile çıktı. Vural Öger ise Alman politikacıları suçladı: Türkiye muz cumhuriyeti değil

Avrupa Parlamentosu üyesi Vural Öger, Türkiye’de serbest bırakılarak ülkesine dönen Alman genci Marco ile ilgili olarak bazı Alman politikacıların Türkiye’deki yargıyı etkileme girişimlerini eleştirdi. Öger, Berliner Morgenpost gazetesine yaptığı açıklamada, “Alman politikacılar ihtiyatlı davranmalı, Türkiye muz cumhuriyeti değil. Bazı politikacılar, davanın başından bu yana bağımsızlığını bırakması yönünde Türk adaletine küstahça taleplerde bulundular, bu da Avrupa hukukunun ihlali anlamına geliyor. Bu Marco’ya zarar verdi” dedi.

Welt am Sonntag gazetesi de, “Serbest bırakıldı, ancak serbest kalmadı” başlığıyla verdiği haberde, Alman gencinin davasının 1 Nisan 2008 tarihinde devam edeceğini hatırlatarak, Alman Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) Genel Başkanı Erwin Huber’in, Türk adaletini eleştirerek, Alman gencinin serbest bırakılmasına rağmen Türkiye’nin kendi anlayışlarıyla bağdaşan bir hukuk devleti olmadığını öne sürdüğünü yazdı.

Kral gibi karşılandı

İngiliz kızın Ömer Aycan da karara itiraz edeceklerini söyledi. Öte yandan Alman genç Marco W., ülkesinde krallar gibi karşılandı. Almanya’ya hikayesinin yayın haklarını satın alan RTL kanalının kiraladığı özel uçakla gece 01.27’de inen Marco ilk röportajını da bu kanala verdi. Marco, “Yeni yılı ailemle kutlayabileceğimiz için mutluyum” dedi. Marco röportajın ardından ailesiyle birlikte gizli tutulan bir yere bir hafta tatil yapmaya gitti.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2007 Pazartesi 08:22:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat yıldız IP: 85.100.168.xxx Tarih : 17.12.2007 15:29:27

Bu ne idiğü belirsiz insanları bu memlekete sokarken karakter ve temizlik testinden geçirmek gerekiyor çünkü bunların bu ülkede ne yapacağı belli olmayan tipler yazıklar olsun vural öğere avukartını buraya yollamış koşa koşada gelmiş o tecavüzcüyü savunmak için kendi yakınlarından birine yapsaydı aynı şeyi ne düşünürlerdi aceba.