18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Türk adaletinin acıklı hali

 "Cam Kıran Çocuklar" Yargılanıyor

Okul bahçesinde top oynadıkları sırada okul camını kırdıkları savıyla suçlanan Turgutlu’daki beş çocuktan üçü hâkim karşısına çıktı. Çocuklar savunmalarında, top oynadıkları sırada topun cama geldiğini ama okul camlarını kendilerinin kırmadığını ve herhangi bir kasıtları olmadığını bildirdiler.

Cumhuriyet gazetesinde Ozan Yayman imzasıyla yer alan haberi alıntılayarak aktarıyoruz.

9 Kasım’daki ilk duruşmanın ardından dün beş öğrenciden üçü hâkim karşısına çıktı. Sabah saatlerinde başlayan duruşmada avukatlar hazır bulunurken çocuklar ortada yoktu. Bunun üzerine hâkim, çocukların duruşmaya getirilmesi için önce davayı 25 Ocak’a ertelediğini duyurdu.

Mahkemenin sonlanmasının ardından, çocuklardan R.A. (15), Y.M. (14), M.B. (12) adliye salonuna geldi. Durumun hâkime iletilmesiyle, ertelenen dava, yeniden görülmeye başlandı. Yaklaşık 1.5 saat süren duruşma sırasında basın mensupları salona alınmazken adliyenin de dışına çıkarıldı.

Çocukların her biri, duruşmada olayda bir kasıt unsuru olmadığını, oyun sırasında topun okul camına geldiğini, ancak kırılan tüm camların sorumlularının kendileri olmadığını söylediler. Çocukların altını çizdiği bir başka unsur da, oyun oynadıkları günün akşamında okul bahçesinde düğün yapıldığı ve çok sayıda alkollü kişinin bir araya geldiğiydi. Çocuklar camların bu sırada da kırılmış olabileceğini dile getirdiler.

Basının görüntü almaması için çocuklar mahkeme salonunda saatlerce bekletildi. Salonda bulundukları sırada kapıların kilitlendiği, bu nedenle de çocukların diğer davaları izlemek zorunda kaldıkları bildirildi. Çocuklar mahkeme salonundan çıkarılırken de gazetecilerden kaçırıldı. Mahkeme Başkanı, ifade vermeyen A.A. (12) ve F.A’nın da (13) ifadelerinin tamamlanması için duruşmayı 25 Ocak 2005 tarihine erteledi.

CUMHURİYET GAZETESİ
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2004 Çarşamba 09:05:11
Güncelleme :22 Aralık 2004 Çarşamba 10:45:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?