18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Türk anne ve bebeği serbest bırakıldı

Rehinelerin bırakılmasında Ruslan Aushev’in etkisi

İnterfaks haber ajansı da yetkililere dayandırdığı haberinde, rehinelerin serbest bırakılmasında İnguş Cumhuriyeti eski Başkanı Ruslan Aushev’in arabuluculuk yaptığını söyledi.

Okul içinde meydana geldiği belirtilen patlamanın ise silahlı eylemcilerin attıkları el bombalarından kaynaklandığı açıklandı.

Atılan el bombalarının hemen ardından bir araç alevler içinde kaldı.

Serbest bırakılanlar bölgeden uzaklaştırıldı

Rehinelerin serbest bırakıldığı haberlerinin ardından yayınlanan görüntülerde bir Rus askerinin kucağında bir bebeği olay yerinden uzaklaştırması görülüyor.

Beslan’da dünden bu yana görüşme çağrılarına yanaşmayan, telefon bağlantılarını kesen eylemciler ilk defa sabah saatlerinde çağrıda bulundu ve bir doktor istedi.

"12 erkek rehine öldürüldü"

Rehineler arasında eşi ve iki kızı bulunan Türk vatandaşı Seyfi Doğan, CNN TÜRK’e yaptığı açıklamada eylemcilerin 12 kişiyi öldürdüğünü söyledi.

Dün sabahtan bu yana rehine yakınlarıyla okulda beklediklerini belirten Doğan "îlk çatışmada iki kişiyi öldürdüler. Dün gecede 12 erkek rehineyi öldürüp camdan attılar. Sanırım içerde hiç erkek kalmadı" dedi.

Rusya güç kullanmayacak

Rusya’nın bölgedeki istihbarat şefi saldırganların eylemine son vermek için kesinlikle güç kullanmayacaklarını belirtmişti.

İstihbarat şefi, Kuzey Osetya’daki okul eyleminin sona erdirilmesi için uzun görüşmelere ihtiyaç olacağını da vurgulamıştı.

Putin: "Rehinelerin hayatı herşeyden önemli"

Tatilini yarıda keserek dün Moskova’ya dönen ve bugünkü Türkiye ziyaretini iptal eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de okulda rehin tutulanların güvenliğinin herşeyden önemli olduğunu söyledi.

Kuzey Osetya’daki okul eylemini ’korkunç’ olarak değerlendiren Putin, rehinelerin yaşamda kalması için gereken herşey yapma sözü verdi.

Okulda 7-13 yaş arası öğrenciler okuyor

Beslan’daki okul ortaokula kadar eğitim veriyor ve okulda 7-13 yaş arası öğrenciler öğrenim görüyor.

Rehineleri spor salonunda tutan saldırganlar, camları da masa ve sıralarla kapattı.

Dün Rusya’daki eğitim-öğretim yılının ilk günüydü ve okulda bir tören düzenlenmişti. Tören sırasında yapılan baskında saldırganlar öğrenci, öğretmen ve velilerden oluşan yaklaşık 400 kişiyi rehin almıştı.
sansürsüz
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2004 Perşembe 18:34:21
Güncelleme :3 Eylül 2004 Cuma 23:53:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?