20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Türk Büyükelçiliği'ne sığındı!

Malezya'da muhalif lider Enver İbrahim, erkek yardımcısına tecavüz suçlaması üzerine başkent Kuala Lumpur'daki Türk Büyükelçiliği'ne sığındı.

10 yıl önce de Başbakan Yardımcısı olduğu dönemde benzer suçlamalar nedeniyle tutuklanan İbrahim'in (60), Türkiye'den sığınma talebinde bulunmadığı belirtildi. Hakkındaki iddiaları reddeden İbrahim, 23 yaşındaki yardımcısının polise verdiği şikayet yazısında yer alan suçlamaların "tümüyle uydurma" olduğunu ve can güvenliğinden endişe ettiği için Türk Büyükelçiliği'ne sığındığını söyledi. İbrahim'in liderliğini yaptığı Halk Adalet Partisi (HAP) yetkilileri de, olayın siyasi bir komplo olduğunu ileri sürdü.

Malezya'da iktidardaki Ulusal Cephe, 8 Mart seçimlerinde tarihinin en kötü seçim sonuçlarıyla karışlamıştı. Enver İbrahim'in liderliğini yaptığı üçlü muhalif koalisyon ise 222 koltuklu parlamentoda 82 koltuk kazanmıştı. Malezyalı muhalif lider, siyasi gelişmeler nedeniyle hayatının tehlikede olduğunu belirterek, Ulusal Cephe'nin, kendisine zarar vermek için çeşitli komplolar kurduğunu söyledi.

İbrahim, "Bana, bir suikastin bile ihtimal dahilinde olduğu söylendi. Bu, halkın iradesini ortadan kaldırmak ve Malezya'da gerçekleşen değişimlere son vermektir" dedi. Bu arada Halk Adalet Partisi'nin üst düzey isimlerinden Bedrul Hişam Şaharin, başka elçiliklerin İbrahim'e sığınma konusunda teklifte bulunduğunu ancak muhalif liderin bazı Türk siyasilerle yakın ilişkileri olduğu için Türk Büyükelçiliği'ni tercih ettiğini söyledi.

Malezya polisi, HAP lideri aleyhindeki soruşturmanın tamamlanmasından önce herhangi bir tutuklamanın olmayacağını açıklamasına karşın, İbrahim'in büyükelçilikte ne kadar kalacağı bilinmiyor. Bu arada Enver İbrahim'in eşi Azize İsmail, eşine yönelik livata suçlamalarının "siyasi cinayet" olduğunu söyledi.

Başbakan Abdullah Ahmed Bedevi ise, hükümetin İbrahim hakkındaki suçmalarla bir ilgisi bulunmadığını belirterek, kendisine yönelik bir komplo kurmaları için neden olmadığını ifade etti. İbrahim'in hakkındaki suçları reddetmesine ilişkin bir soruya ise Bedevi, "suçlanan herkesin, masum olduğunu iddia ettiğini" söyledi

iha
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2008 Pazar 16:16:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
El Salud IP: 78.179.184.xxx Tarih : 30.06.2008 15:29:34

Türk Hükümeti, bu sapık sığınmacıyı korurken, Milletine ne mesaj vermeye çalışmaktadır.