19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Türk düşmanı Bolkestein'a tepkiler çığ gibi

Bolkestein’in Türkiye düşmanı yorumu yankı yarattı...

AB Komisyonu’nun İç Pazardan Sorumlu Üyesi Frits Bolkestein’ın, "Türkiye’nin AB’ye girmesinin, Türkler’in 300 yıl önce Viyana’da geri piskürtülmesini boşa çıkaracağı" yönündeki sözlerinin, AB içinde Türkiye konusunda yaşanan korku ve bölünmeyi daha da belirgin biçimde ortaya çıkardığı ifade edildi.

GUARDIAN:"68 MİLYON MÜSLÜMAN’IN GİRİŞİNE DÜŞMANLIK"

İngiltere’de yayınlanan The Guardian gazetesi, Bolkestein’ın, "Türkiye’nin AB üyesi olması durumunda AB’nin çökeceği ve 300 yıl önce Türkler’in Viyana’da geri püskürtülmesinin boşa gideceği" yönündeki sözlerinin, AB içinde yankı yarattığını yazdı. Gazetenin, "Pek çok AB ülkesi, Türkiye’nin girişi, 68 milyon Müslümanı AB’ye sokacağı için düşmanca yaklaşıyor" yorumu dikkat çekti.
Hollanda ve Avusturya’nın önde gelen muhalifler olduğu belirtilirken, Fransa, Almanya ve Belçika’nın da direnç gösterdiği kaydedildi.

FT:"ZİNA KONUSU DA DİPLOMATİK GİRİŞİMLERİ AKSATTI"

İngiliz Financial Times gazetesi de Bolkestein’ın sözlerini değerlendirirken Avrupa"nın "İslamlaşması" uyarısına dikkat çekti. Bolkestein’ın sözcüsünün, "Bolkestein’ın, Türkiye’nin AB’ye girişine karşı olmadığını" açıklamasına işaret eden gazetede, Zina konusuna da değinildi. Hükümetin zina konusundaki gelişmelerin, diplomatik girişimleri aksattığı yorumu yapıldı.

İHT:"AÇIKLAMANIN ZAMANLAMASI SORU İŞARETİ YARATIYOR"

Siyaset çevrelerinin etkili gazetesi Fransız International Herald Tribune’da ise Bolkestein’ın açıklamalarının zamanlamasına dikkat çekildi. Açıklamanın, Türkiye’nin AB üyeliği için karar verilmesine yakın bir dönemde yapılmasının, "Bolkestein’ı harekete geçiren etkenlere" ilişkin soru işaretleri yarattığı vurgulandı.
Bolkestein’ın, mart ayında yaptığı "Türkiye’nin, Avrupa’yı Suriye, İran ve Irak’tan koruyacak bir tampon olarak AB’nin dışında kalması gerektiği" yönündeki açıklaması da anımsatıldı.

PAKİSTAN GAZETESİ "AVUSTURYA-MACARİSTAN"A DİKKAT ÇEKTİ

Pakistan’da yayınlanan The News International gazetesi ise Bolkestein’ın "AB’yi, Avusturya-Macaristan İmparatorluğu ile kıyasladığını" yazdı. Gazete, açıklamanın, Türkiye’nin AB umutlarına ilişkin tartışmaların yoğunlaştığı bir dönemde geldiğine de dikkat çekti.
sansürsüz-kenthaber
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2004 Çarşamba 15:33:06
Güncelleme :8 Eylül 2004 Çarşamba 15:39:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?