20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Türk-Eğitim-Sen, 2003 yılının en başarılı isimlerini belirledi

Türk-Eğitim-Sen İstanbul Bölge Başkanlığı tarafından "2003’te Alanlarında En Başarılı" kişi ve kuruluşları tespit etmek için 13 bin üye arasında yapılan anket sonuçları, Bölge Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan tarafından bugün düzenlenen bir basın toplantısıyla açıklandı.

İhlas Haber Ajansı (İHA) Televizyon Haberleri Müdürü İsmail Ballı, savaş sırasında Bağdat’tan yaptığı yayınlar sebebiyle ’Yılın Muhabiri’ seçildi.

Türk-Eğitim-Sen’in Aksaray’da bulunan bölge başkanlığında düzenlenen basın toplantısında, KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, Vali Muammer Güler’in de aralarında bulunduğu, ödül almaya hak kazanan 70 kişinin isimleri açıklandı.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Hanefi Bostan, "Diğer ülkeler gibi Türkiye’nin de bugününün ve geleceğinin en büyük güvencesi, her alanda yapılacak olan verimli ve rasyonel yatırımlardır. En önemlisi, insana yapılan yatırımdır. Hükümetin eğitime yüzde 100 destek adıyla kanunlaştırarak başlatmış olduğu ve eğitime yatırım yapacak olan her müteşebbisin bu alandaki yatırımlarını doğrudan vergi kabul eden girişimini bütün gücümüzle desteklemekteyiz. 13 bin üye arasında yapılan ankette, 2003 yılının alanlarındaki en başarılı isimleri belirlendi" dedi.

Yılın ’Devlet Adamı’ olarak KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın seçildiği araştırmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Valisi Muammer Güler, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, sanatçılar Hülya Avşar, Sibel Can ve Orhan Gencebay, eğitime verdikleri destekten dolayı özel ödül almaya layık görüldü. İHA Televizyon Haberleri Müdürü İsmail Ballı ise anket sonuçlarına göre ’Yılın Muhabiri’ seçildi. Ödüller, 17 Ocak 2004 tarihinde Levent Kültür Merkezi’nde düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.

Ödül almaya layık görülen isimlerden bazıları şöyle:
Yılın Devlet Adamı: KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş
Eğitime Destek Kampanyası Özel Ödülü: Başbakan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Vali Muammer Güler, Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, sanatçılar Hülya Avşar, Sibel Can, Türkan Şoray, Orhan Gencebay.
Yılın Spor Kulübü Yöneticisi: Serdar Bilgili
Yılın En Başarılı Teknik Adamı: Şenol Güneş
Yılın Sporcuları: Hakan Şükür, Halil Mutlu
Halkın Ödülü: ATO Başkanı Sinan Aygün
Yılın Televizyon Programcısı: Sinan Çetin
Yılın Muhabiri: İsmail Ballı
Yılın Eğitim Bürokratı: İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey
Spor Genel Müdürü Özel Ödülü: Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay
Yılın Romancısı: Prof. Dr. İskender Pala
Yılın Türk Halk Müziği Sanatçısı: Zara, Orhan Hakalmaz
Yılın Dizisi: Ekmek Teknesi
Yılın Haber Merkezi: TGRT

İSTANBUL-(İHA)
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2004 Çarşamba 15:12:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?