17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Türk ekibi Sri Lanka'da görev yapacak

Güney Asya'da meydana gelen 9 büyüklüğündeki depremin ardından, bölgeye Türkiye'den 6 kişilik arama kurtarma ekibi gitti. Tıbbi destek verecek olan GEA, şu ana dek hiç yardım gönderilmeyen, Sri Lanka'nın Babunya bölgesinde görev yapacak.

GEA  ekibinin şefi Özgür Bozoğlu, Sri Lankalı yetkililerin, uluslararası 6 yardım kuruluşu ile birlikte kendilerini şu ana kadar hiç yardım gönderilmeyen Babunya bölgesine havayoluyla sevk ettiğini söyledi.

Bozoğlu, deprem nedeniyle bölgedeki ulaşım güzergahlarının hasar gördüğünü, bu nedenle afet bölgelerine ulaşmakta büyük sorunlar yaşandığını dile getirerek,’’Bu yüzden dün geceden beri Colombo Havaalanı’nda bekliyorduk. Yerel saat 14.30 sıralarında bizi askeri helikopter ile Babunya bölgesine sevk ediyorlar. Çünkü o bölgede şu ana kadar çalışan bir sağlık ekibi yokmuş. Orada 5 bin kişiye hizmet veren bir çadır kamp kuruluyor. O çadır kampta insanlara medikal destek vereceğiz. Burası aynı zamanda o bölgedeki yaralıların nakledildiği bir yermiş’’dedi.

Bölgede şartların çok zor olduğunu, hava sıcaklığının yüksek, nemin fazla olduğunu ifade eden Bozoğlu, cesetleri toplamakta büyük sıkıntıların yaşandığını bildirdi.

Özgür Bozoğlu, bu nedenle cesetlerin çürümesinin daha hızlı olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
’’Hastaneler çalışmıyor, yaralılara bakılamıyor. Cenazelerin kaldırılmasıyla ilgili büyük sorunlar yaşanıyor. Çok fazla salgın hastalık riski var. Bize söylendiği kadarıyla antibiyotik yetmiyor. Yaralıların tedavisiyle ilgili sıkıntılar var. Yeterli ilaç olmadığı için mikrop kapmalar çok fazla. Bu da daha büyük sıkıntılara neden olur.’’

Bozoğlu, bölgede yaşananlarla Marmara’daki depremin kıyaslanamayacağını vurgulayarak, 6 kişilik ekipte 2 doktor, 1 sağlık görevlisi ve 3 uzman bulunduğunu, şu ana kadar ulaşım konusu dışında sıkıntı yaşamadıklarını, 2 Ocak 2005 tarihine kadar bölgede hizmet vermeyi düşündüklerini, ancak duruma göre bu sürenin uzatılabileceğini sözlerine ekledi.

AA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2004 Perşembe 10:36:15
Güncelleme :30 Aralık 2004 Perşembe 17:51:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?