22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Türk Hava Yolları’nda grev

Türk Hava Yolları ile Hava-İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri kesildi ve sendika grev kararı aldı.

Türk Hava Yolları ve Kamu İşverenleri Sendikası arasında yürütülen 20'nci dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı.

Hava İş Sendikası bugün görüşmelerden sonuç çıkmamasından sonra çalışanlarına gönderdiği bildiride, "sendikamız, gelişmeleri kurullarında değerlendirerek, 5 temmuz salı günü grev kararı alınmasını karar altına aldı" denildi.

THY Genel Müdürü Temel Kotil de, olumlu mesajlar verirken çalışanların zaman zaman uyguladığı iş yavaşlatmasının da, yasalara aykırı olduğuna dikkat çekmişti.

Kotil, "sendika, bizim kabul edemeyeceğimiz ve şirkete yılda 200 milyon dolar ek getirebilecek bir rakamda ısrar ediyor. Ancak buna rağmen umudumuzu korumaya devam ediyoruz" demişti.

Görüşmeler 24 şubatta başlamıştı

Türk Hava Yolları ile Hava-İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri 24 şubattan bu yana devam ediyordu. Dün yapılan nihai görüşmelerden de sonuç alınamamasının ardından Hava-İş sendikası grev kararı aldığını duyurdu.

Bu karar THY'de grevin hemen başlayacağı anlamına gelmiyor. Yasalar gereği sendikanın grevi uygulamaya başlamadan altı gün önce bunu THY'ye iletmesi gerekiyor. Eğer grev olursa THY'nin eli-kolu bağlanacak çünkü sendikanın 10 bin üyesi bulunuyor.
CNN Türk - DHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2005 Salı 12:25:37
Güncelleme :5 Temmuz 2005 Salı 18:09:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?