30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Türk insanı küresel ısınmaya hassas

Türkiye’deki insanların küresel ısınma konusunda hassas olduğu belirtildi. Financial Times gazetesi, küresel ısınmada en suçlu iki ülke olan ABD ve Çin’de halkın çok küçük bir bölümünün ısınmayı ciddi bir sorun olarak görürken, bu oranın Türkiye gibi ülkelerde yüzde 70 üzerinde olduğuna dikkat çekti.

İngiliz Financial Times gazetesi, küresel ısınma konusunda çeşitli ülkelerde insanların tavırlarına dikkat çektiği haberinde, Pew Araştırmasının kapsadığı 24 ülkeden 12’sinde halkın çoğunluğunun küresel ısınmayı “çok ciddi bir sorun” olarak gördüğünü kaydetti.

Buna karşın karbon dioksiti en çok üreten iki ülke olan ABD ve Çin’de halkın ancak çok küçük bir bölümünün, küresel ısınmayı ciddi bir sorun olarak gördüğüne dikkat çeken gazete, bu oranın ABD’de yüzde 42, Çin’de ise yüzde 24 düzeyinde kaldığını, bunun da çok kaygı verici olduğunu belirtti.

Financial Times, ABD ve Çin’deki duruma karşın küresel ısınmayı “ciddi bir sorun” olarak görenlerin oranının, Türkiye, Japonya ve Fransa gibi ülkelerde yüzde 70 ve daha üzerinde olduğunu, Brezilya’da ise yüzde 92’yi bulduğunu kaydetti.

Söz konusu oranın Almanya’da sadece yüzde 61 olmasını “şaşırtıcı” olarak nitelendiren gazete, İngiltere’de bu oranın yüzde 56 düzeyinde seyretmesini ise “daha az şaşırtıcı” buldu.

anka
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2008 Cuma 12:19:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?