18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Türk-İş binası işgal edildi!

On binlerce işçi Sıhhıye Abdi İpekçi Parkı’nda toplandı. Mitinge eylemdeki Tekel ve itfiaiye işçilerinin yanısıra pek çok işçi grupları katılıyor. Miting alanında şimdiden hükümet aleyhinde sloganlar yükselmeye başladı.

Türk-İş'in düzenlediği mitingin Ankara'nın son yıllarda gördüğü en büyük miting olması bekleniyor.

TÜRK-İŞ’in "Ekmek, Barış, Özgürlük İçin Demokrasi ve Haklar Mitingi"ne katılacak işçiler, Sihhiye Abdi İpekçi parkı’nda toplanmaya başladı. Mitinge katılacak sendikalara mensup işçilerin büyük bir bölümü Ankara Gar meydanında sabah saatlerinde toplandı ve Sihhiye meydanına doğru hareket ettiler.

Miting nedeniyle polis geniş güvenlik önlemleri alırken, özellikle İstanbul’dan gelen takviye kuvvetler de miting alanında görev yerlerini aldı. Mitingi alanına açılan ana ve tali yollar da trafiğe kapatıldı.

TEKEL İŞÇİLERİ MİTİNG ALANINDA

Türk-iş Genel Merkezi’nin önünde iki gündür oturma eylemi yapan TEKEL İşçileri, mitingin yapılacağı Abdi İpekçi Parkı’na gittiler. İşçilere, CHP İstanbul Milletvekili Bayram Meral ve Tek Gıda İş Yöneticilerinin öncülük ettiği görüldü. Miting alanına giren işçi grubunda, ön sırada yer alan, kucağında kundaklı bebekleri olan kadınlar dikkat çekti. Yine tekerlekli sandalyedeki işçiler de grupta yer aldı.

HÜKÜMET ALEYHİNE SLOGANLAR YÜKSELDİ
Mitinge katılacak sendikalara mensup işçilerin büyük bir bölümü Ankara Gar’ından kortej halinde yola çıkarak mitingi alanına geldiler. Miting alanına, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Tekgıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız da kol kola girerek birlikte girdiler.

Alanda işçilerin çoşkusu zaman zaman doruğa çıkarken, işçilerin ellerinde de Türk-İş’in dağıttığı Türk bayrakları yer aldı. Miting alanında alınan geniş güvenlik önlemleri de dikkat çekiyor. Mitinge katılmak için Ankara Garında toplanan işçiler miting alanına yol alırken, zaman zaman hükümet aleyhine slogan attıkları da gözlendi.

 SON DAKİKA:

Tekel işçileri, Ankara'daki mitingden sonra Türk-İş Genel Merkez binasını işgal etti.
 

...
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2010 Pazar 16:19:09
Güncelleme :17 Ocak 2010 Pazar 16:41:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?