18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Türk kadınları cinsellik yoksulu!

Efes Pilsen, Türk kadınının profilini çıkarttı: Yüzde 34’ü cinsel yönden mutsuz yüzde 32’si aldatılmayı hoş karşılıyor, yüzde 85’i ’Bekaret namustur’ diyor.

Türk kadınının özel hayatından aile yaşantısına kadar birçok konuyu ele alan araştırmada çarpıcı bölümler var.
Türk kadını nasıl yaşıyor? Nelere dikkat edip, nasıl davranıyor? İşte bu ve benzer soruların cevabı, Efes Pilsen’in yaptırdığı Türkiye Kadın Profili 2" araştırmasında tüm detaylarıyla açıklanıyor. Efes’in Türk insanını ve yaşam biçimini anlamaya ve değişimleri izlemeye yönelik dördüncü çalışması çok konuşulacak. Köy ve kentlerde yüz yüze anket yöntemi ile yapılan ve İsmail Gülgeç’in karikatürleriyle renklendirdiği araştırma, Türk kadınının son yıllarda değişen davranış kalıplarını ve özelliklerini istatistiklerle açık ve net bir dille gözler önüne seriyor.

KENDİLERİNE BAKMIYORLAR
Fiziksel özelliklerinden, değer yargılarına kadar çeşitli yönleriyle ele alındığı araştırmaya göre Türk kadını, yavaş da olsa değişiyor. Kitapta yer alan araştırma sonuçları, birçok can alıcı noktaya değiniyor. Örneğin Türk kadını sağlığıyla hiç ilgilenmediği gibi, kişisel bakımını da ihmal ediyor. Türk ailelerinin yarıya yakını, hala yerde yemek yiyor. Araştırmanın sonuçlarından biri de, Türk kadınının aslında düşünüldüğü kadar çok taksitle alışveriş yapmadığı. Aynı zamanda, eşlerinden para isteme konusunda çok rahatlar. Araştırmaya göre, alyans takmayan kadınların oranı yüzde 32’ye çıkmış. Siyaseti ara sıra takip eden kadınların büyük çoğunluğu, öğretmen olmak istiyor. TV seyretme alışkanlığı yüzde 62 olan kadınlar, öncelikle dizileri izlemeyi tercih ediyor.
Kenthaber
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2005 Salı 08:16:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?