19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Türk rehine için endişeli bekleyiş

Irak’ta 24 gündür rehin tutulan tercüman Aytullah Gezmen’den (23), hala bir haber yok. Direnişçilerin tanıdığı 72 saatlik sürenin dün gece dolmasına ve Tepe İnşaat Firması’nın tüm faaliyetlerini durdurduğunu duyurmasına rağmen Gezmen’den haber alınmaması ailesini endişelendiriyor.

Hatay’ın İskenderun İlçesi’nde yaşayan Aytullah Gezmen’in ağabeyi Hüseyin Gezmen, Bilintur’un ardından, Tepe İnşaat Firması’nın da tüm elemanlarını dün Irak topraklarından çekme kararı almasına karşın kardeşinden haber alamadıklarını söyledi.

Kardeşini kaçıranların istediği her şeyin yerine getirildiğini kaydeden ağabey Gezmen, “Şirketler çekildi, süre doldu ancak, yine de bir haber yok. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Abdullah Gül şu anda tek umudumuz” dedi.

Gezmen, kardeşinin hayatından endişe ettiklerini, 3 gündür hiç uyumadan televizyon karşısında yeni bir haber beklediklerini belirterek, “Annem ve babamın üzüntüden kalp krizi geçirmesinden korkuyorum” diye konuştu.

Endişeli anne Fatma ve baba Abdulhamit Gezmen ise çocuklarının geri dönmesi için hükümet yetkililerinin de yardım etmesi gerektiğini söyledi.
AJANSLAR
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2004 Pazar 17:02:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?