19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Türk rehineler için süre doluyor

Irak’ta kaçırılan 10 Türk işçisinin serbest bırakılması için tanınan 3 günlük süre bugün doluyor.

İşçileri rehin tutan Ebu Bekir El Saddık Taburları adlı örgüt, Irak’ta otoyol inşası yapan Vinsa adlı şirketin Irak’ı terk etmesini istiyor.

Türk işçiler, Bağdat’ın güneyindeki şantiyelerinden yaklaşık 10 gün önce kaçırılmışlardı.

İşçilerin silahlı adamların önünde gözleri bağlı görüntüleri, geçen Cumartesi günü El Cezire televizyonu tarafından yayınlandı. El Cezire, işçileri rehin tutan örgütün, çalıştıkları Türk-Amerikan firmasının Irak’tan çekilmesi için 3 gün süre tanıdığını duyurdu.

Vinsa firmasından, Irak’tan çekilip çekilmeme konusunda yapılan bir açıklama yok. Şirket, daha önce yaptığı açıklamada, kaçırma olayını doğrulamış ve Amerikalılar’la bir bağlantıları olmadığını belirtmişti.

Irak’a mal götüren Türk kamyon şoförleri daha öncede pek çok kez kaçırıldı ya da silahlı saldırılara uğradı. Bazı firmalar, çalışanlarının rehin alınması üzerine Irak’tan çekilme kararı aldılar.

Önceki gün de, Iraklı bir polis yetkilisi, 12 Türk kamyon şoförünün öldürüldüğünü açıklamıştı.

Bağdat’ın kuzeyindeki Balad kenti polisinden Yarbay Ahmed Hasan, Bağdat’tan Musul’a giden 4 kamyonun saldırıya uğradığını ve kamyonlardakilerin tamamının öldürüldüğü söyledi. Bu olayla ilgili ayrıntılı bilgi henüz yok.

Ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta yaptığı açıklamaya göre, Irak’ta 30’dan fazla Türk öldürüldü.

Türkiye’den günde 2 binin üzerinde kamyon Irak’a giriş yapıyor.
BBC türkçe
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2004 Salı 09:41:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?