18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Türk rehinelere eve dönüş umudu

Irak’ta kaçırılan 3 Türk işçiden ikisi aileleriyle telefonda görüşerek yakında Türkiye’ye dönecekleri müjdesini verdi.

El Kaide’nin Irak’taki lideri Ebu Musab El Zarkavi’nin adamları tarafından kaçırılan 3 Türk işçiden Soner Serçalı ve Murat Kızıl, Adana’daki aileleriyle telefonda görüşerek yakında Türkiye’ye dönecekleri müjdesini verdi.

El Kaide militanları, El Cezire Televizyonu’na gönderdikleri kasette, Türk şirketleri Irak’tan çekilmezse rehin tuttukları Türk işçilerin başlarını kesecekleri tehdidinde bulunmuştu. Türk işçileri Irak’a götüren Kayteks firmasının, bu ülkedeki tüm faaliyetlerini durdurduğunu ve yakında geri çekileceğini açıklaması üzerine teröristlerin rehinelere serbest bırakmaya karar verdiği öğrenildi.

BİR HAFTA SONRA

Irak’ın Kerkük kentinde klima tamircisi olarak çalışmak üzere giden Murat Kızıl’ın babası Osman Kızıl da telefonla görüştüğü oğlunun sesinin iyi geldiğini belirterek, ‘Felluce yakınlarında rehin alındıklarını, sağlık durumlarının iyi olduğunu belirtti. Bir hafta sonra döneceklerini söyledi’ diye konuştu. Aynı firma aracılığıyla giden Soner Serçalı’nın babası Feridun Serçalı da, oğlundan 20 gün sonra haber almanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

GÖNÜL’E TEPKİ

Baba Serçalı, ‘Rehin tutulduklarını, ancak durumlarının iyi olduğunu söyledi. Oğlumun sesini duyduğumda bir çocuk kadar huzurlu oldum. Artık kendisine sarılmak istiyorum’ dedi. Baba Serçalı, İngiltere’de yayınlanan The Times Gazetesi’ne verdiği demeçte de, Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün ‘Teröristlere boyun eğmeyeceğiz’ açıklamasına karşılık, ‘Kendi oğlu olsaydı böyle konuşacağını sanmıyorum’ diye yanıt verdi.
HÜRRİYET GAZETESİ
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2004 Salı 03:21:38
Güncelleme :29 Haziran 2004 Salı 03:24:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?