19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Türk şoförlerin çilesi bitmiyor

Haseki’nin Yarubiye sınır kapısından dün Suriye’ye giren 24 Türk kamyon şoförü gözaltına alınmıştı.

Hatay’ın Cilvegözü sınır kapısına giderken Suriye gümrük muhafaza memurları tarafından durdurulan Türk kamyoncuların, hakları olan 200 litreden fazla mazot taşıdıkları tespit edildi. Gözaltına alınan 24 kamyoncu, İdlip kentine götürüldü.

Türkiye’nin Halep Başkonsolosu Turgut Kılıç’ın devreye girmesiyle Türk şoförlerin her türlü ihtiyacının giderildiği ve bugün mahkemeye çıkarıldıktan sonra serbest bırakılmalarının beklendiği bildirildi.

ZAHO’DA BİNLERCE ŞOFÖR MAĞDUR

Irak’a mal taşıyan binlerce Türk kamyon şoförünün Zaho’da mahsur kaldığı belirtiliyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen’in NTV’ye verdiği bilgiye göre, Türkiye’ye girmek isteyen kamyon şoförleri Zaho’da mahsur kaldı. Iraklılar tarafından tutulan kamyon şoförlerinin sayısının binleri bulduğu belirtiliyor. Zaho’da NTV’ye konuşan Türk şoförler de, peşmerge güçlerinin Türkiye’ye dönüşlerine izin vermediğini ve birçok şoförün haftalardır Zaho’da beklediğini anlattı.
Şoförler, Türk hükümetinin devreye girerek, dönüşlerine izin verilmesinin sağlanmasını istedi. Konuyla ilgili olarak Bağdat’taki büyükelçiliğin de devrede olduğu belirtiliyor. Dışişleri kaynakları ise, olayın geçen hafta, Irak’a mal taşıyan şirketlerle ABD’liler arasındaki görüş ayrılığından kaynaklandığını bildirdi.
Aynı kaynaklar, şoförlerin, isterlerse ABD’nin sağladığı korumayla Irak’a girebileceği ya da Türkiye’ye serbestçe dönebileceği görüşünde.

kenthaber
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2004 Salı 02:30:42
Güncelleme :28 Eylül 2004 Salı 11:21:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?