18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

'Türk tarihinde utanılacak hiçbir sayfa yoktur'

1. Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon, "Türk tarihinin ve insanının geçmişinde utanılacak, sıkılınacak, gocunulacak, sakınılacak hiçbir sayfa yoktur. Bu hem bizim ülkemizin, hem de dünyanın pek çok arşivinde apaçık ortadadır" dedi.

Orgeneral Tolon, Gelibolu’nun Adilhan Köyü’nde "Toplumsal Gelişime Destek Faaliyetleri" nedeniyle düzenlenen törende, vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, yurtiçinde ve özellikle yurtdışında tarihin derinliklerini yeterince bilemeyen, tarihe ilişkin tüm arşivler açık ve ortadayken, davetlere rağmen bunları incelemeyenlerce eleştiriler yapıldığına dikkati çekti. Tolon, şunları söyledi:

"Şanlı Türk tarihi hakkında bilgisizce, bilinçsizce, yeterli araştırmaları yapmadan sadece kendi ikballeri için Türk Ulusu’nun şanlı tarihine leke sürmek isteyenleri duyarak, üzülmeyin. Türk tarihinin ve insanının geçmişinde utanılacak, sıkılınacak, gocunulacak, sakınılacak hiçbir sayfa yoktur. Bu hem bizim ülkemizin, hem de dünyanın pek çok arşivinde apaçık ortadadır. Biz atalarımızla da, geçmişimizle de, soyumuzla da dün olduğu gibi bugün ve bundan sonra da övünmeye devam edeceğiz." "Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, bağrından çıktığımız yüce ulusumuza elimizden geldiğince destek olmaya çalışacağız" diyen Tolon, şöyle devam etti:

"Türk Silahlı Kuvvetleri, her bir yöresi şehitlerimizin kanıyla sulanmış aziz vatan toprağında, mevcut imkanları ölçüsünde, kamu kuruluşlarıyla, yerel yönetimlerle, daha güzel yarınlara ulaşmak için eğitim alanı başta olmak üzere bayındırlık, sağlık ve diğer kültürel ve sosyal olanaklarıyla destek sağlamaktadır. Biz buna (Toplumsal gelişimi destek faaliyeti) diyoruz.

Yurdun dört bir köşesinde hizmet eden Silahlı Kuvvetler mensupları, kamu kuruluşlarıyla, yerel yönetimlerle ve özellikle yardıma gittiğimiz beldenin, köyün fedakar halkının gayretiyle, burada olduğu gibi nice güzellikler yaratmaktadır. Gece gündüz demeden 3 aya yakın bir süreyle buradaki mümtaz analar, babalar, evlatlar, vatanın müdafaasını üstlenmiş Silahlı Kuvvetler mensupları ve onların komutanlarının önderliğinde büyük hizmetler verdiniz." Orgeneral Tolon, Türk halkının, vatanının her karış toprağına yürekten bağlı olduğunu ve Atatürk’ün çizdiği yolda hep birlikte kararlılıkla yürüdüğünü belirterek, "Onun halkı fedakarlığı, cefakarlığı ve ülkesine Atasına bağlılığıyla her geçen gün daha güzel yarınlara heyecanla koşmaktadır. Aydın, çağdaş, Atatürkçü ilke ve değerlere bağlı evlatlar yetiştirerek, Atatürk’ün bizlere vermiş olduğu hedef yolunda uygun adımla kararlı bir şekilde yürümektedir" dedi.
AA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2005 Pazar 00:22:20
Güncelleme :29 Mayıs 2005 Pazar 00:25:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?