23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Türk vatandaşlarını tahliye operasyonu

Dışişleri Bakanlığı’nın Kırgızistan’a gönderdiği uçak 117 Türk vatandaşını Türkiye’ye getirdi. Türkiye’ye gelmek için başvuran yaklaşık 900 Türk için bugün bir uçak daha Kırgızistan’a gidiyor.
Türkiye’nin ilk Bişkek Büyükelçisi Metin Göker başkanlığındaki üç kişilik diplomat heyeti dün akşam saatlerinde Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’e gitti. Türk heyetini götüren uçak, saat 21.00 sıralarında Bişkek’teki Türk vatandaşlarını alarak tekrar Türkiye’ye hareket etti.
Çoğunluğu kadın ve çocukların oluşturduğu 117 kişiyi taşıyan uçak saat 03.00 sıralarında Ankara’ya indi. Yolcuların bir bölümü Ankara’da inerken bir bölümü de İstanbul’da indi.

Bir uçak daha gönderiliyor

Kırgızistan’dan Türkiye’ye dönmek isteyen vatandaşlar için bu sabah bir uçak daha İstanbul’dan Bişkek’e gönderilecek. Kırgızistan’da 3 bin 600 Türk vatandaşı bulunuyor. Bu sayının bin 967’si işçi ve işverenlerden, geri kalanı ise öğrenci öğretmen ve resmi görevlilerden oluşuyor.
Dışişleri Bakanlığı İkili İlişkiler Genel Müdürü, Büyükelçi Halil Akıncı, Kırgızistan’da yaşayan Türklerden ilk etapta 900 kadarının Türkiye’ye gelmek için başvurduğunu söyledi. Kırgızistan’daki Türk vatandaşları için herhangi bir tehlikenin söz konusu olmadığını vurgulayan Akıncı, ’’özellikle Türklere karşı herhangi bir hareket yok. Kırgızlar için ne kadar tehlike varsa, Türkler için de o kadar tehlike var’’ dedi.
AA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2005 Cumartesi 13:15:18
Güncelleme :26 Mart 2005 Cumartesi 13:21:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?